Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Viața după infarctul miocardic. Măsuri necesare

Viața după infarctul miocardic. Măsuri necesare

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
800

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Infarctul de miocard este o afecțiune care produce leziuni permanente. Pacientul care a trecut printr-o astfel de experiență trebuie să-și schimbe, definitiv, stilul de viață. Doar așa, funcția cardiovasculară va fi îmbunătățită și se poate preveni un alt infarct de miocard. Recuperarea după infarct poate fi simplă. Depinde doar de tine.

Cum se produce infarctul de miocard?


Infarctul de miocard se produce în momentul în care fluxul sangvin către inimă este întrerupt. Sângele din artere transportă oxigen și substanțe nutritive către țesuturi. Un țesut privat de oxigen nu poate supraviețui. Așadar, atunci când o arteră coronară (care irigă inima) este blocată, o parte a inimii va fi iremediabil compromisă. Blocajul arterelor coronare poate fi cauzat de o acumulare de grăsimi (ateroscleroză) sau de un cheag de sânge. De cele mai multe ori, infarctul este cauzat de ateroscleroză, afecțiune care apare ca urmare a unui stil de viață dezechilibrat – dietă nesănătoasă, fumat, consum de alcool, sedentarism.

Ce se întâmplă după infarct?


Recuperarea în spital depinde de severitatea infarctului de miocard și de timpul în care pacientul este preluat de cadrele medicale. Un infarct de miocard ușor este, de obicei, produs de un blocaj prezent într-una dintre arterele coronare. Dacă este tratat rapid, acest infarct de miocard produce leziuni minime asupra țesutului cardiac. De aceea, pacientul este externat rapid, iar recuperarea este ușoară.

În cazul unui infarct de miocard sever, leziunile produse sunt mai extinse. Fie din cauza unor blocaje în toate arterele coronare, fie pentru că pacientul primește îngrijiri medicale după un timp mai îndelungat de la producerea infarctului. În acest caz, bolnavul va avea nevoie de o spitalizare mai lungă, iar recuperarea va fi mai complicată. În cazul unui infarct miocardic sever, medicamentele nu sunt suficiente. S-ar putea ajunge la un bypass coronarian sau la montarea unui stent în artera afectată. Indiferent de varianta aleasă de medic, pacientul trebuie, obligatoriu, să-și schimbe stilul de viață. În caz contrar, tratamentele nu au eficiență maximă.

Ce măsuri trebuie să iei?


Deoarece leziunile produse sunt ireversibile, pacientul care a suferit un infarct de miocard trebuie să aibă mai multă grijă de propria persoană. Acest lucru este valabil pentru tot restul vieții, nu doar pentru o perioadă de timp. Așa că, dacă ai suferit un infarct miocardic acut:

1. Urmează schema de tratament prescrisă!
Este absolut necesar să urmezi, cu strictețe, tratamentul recomandat de medic. Chiar dacă ți-a fost montat un stent sau ai fost supus unei intervenții chirurgicale, medicul ți-ar putea prescrie și medicamente. Leziunile produse de infarct afectează modul în care inima funcționează, însă medicamentele pot ține sub control această funcție. Acestea scad riscul de a suferi un nou infarct miocardic și îmbunătățesc funcția cardiacă.

2. Mergi la medic regulat!
Tratamentul nu înseamnă că nu te vei mai întâlni cu medicul. Starea inimii și a arterelor trebuie monitorizată constant. De aceea, respectă programările stabilite împreună cu medicul. Consultul de rutină ar putea aduce modificări ale tratamentului.

3. Tratează afecțiunile asociate!
Dacă suferi și de alte boli cronice care cresc riscul de infarct miocardic, cum ar fi diabetul zaharat, este important să le ții sub control prin tratament corespunzător.

4. Evită fumatul și alcoolul!
Fumatul și alcoolul sunt factori de risc cardiovascular. De aceea, este important să renunți la fumat sau să rămâi nefumător și să limitezi consumul de alcool.

5. Mănâncă sănătos, controlează-ți greutatea și hidratează-te!
Dieta și greutatea corporală sunt foarte importante în ceea ce privește starea sistemului cardiovascular. Ce modificări trebuie să faci:

  • Uită de sarea din bucate sau, măcar, redu cantitatea
  • Limitează consumul de grăsimi saturate care se găsesc în carne roșie, piele de pasăre, mezeluri, lactate, ouă, ulei de palmier și de cocos
  • Mănâncă mai mult fructe, legume, cereale integrale, pește, avocado, nuci, caju, fistic, uleiuri vegetale în stare crudă (de măsline, de in), arahide, semințe (de dovleac, de in, de chia)
  • Bea 6-8 pahare de apă pe zi
  • Limitează sau evită să mai bei cafea
  • Redu sau elimină consumul de dulciuri, produse de patiserie, snacksuri, fast-food, sucuri și orice produs intens procesat industrial

6. Fă mișcare!
Activitățile fizice ușoare (plimbare, grădinărit, dans, exerciții fizice), efectuate minim 30 de minute zilnic, fac minuni pentru inima ta.

7. Cere ajutor!
Infarctul poate provoca anxietate și depresie. Nu ezita să vorbești cu persoanele dragi sau cu un specialist despre îngrijorările și stările tale emoționale.

Așadar, pentru o eficiență maximă a tratamentului, pentru îmbunătățirea calității vieții și prevenția unui nou infarct, adoptă un stil de viață sănătos.

Sursa foto: pixabay.com/ro/illustrations/fructe-legume-sanatate-manca-inima-1133768/

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro