Timisoara

Vinurile din recolta 2013 de la Cramele Recas vor fi produsul a trei vinificatori straini

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Vizualizari
1127

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vinurile din recolta 2013 de la Cramele Recaş vor fi produsul a trei vinificatori străini
Începând de anul acesta, vinurile produse de compania Cramele Recaş vor fi vinificate sub supravegherea a unei echipe extinse de oenologi, formată din trei vinificatori străini: Hartley Smithers, Nora Iriarte şi David Lockley și unul român, Florin Voloacă.
Începând cu sfârşitul lunii august, când a început recoltarea strugurilor, cei trei vinificatori, Hartley, Nora şi David, și-au concentrat cunoştinţele, experienţa şi stilurile de vinificare, pe un sigur scop, acela de a crea vinuri exemplare.
Alături de aceştia, Diego Tomassi, profesor de viticultură la Universitatea Padova din Italia, consultant viticultural la Masi, este consultantul cu care Cramele Recaș lucrează deja de doi ani, ajutând la menținerea calităţii viței de vie și a strugurilor.
Echipa de vinificatori
Pentru Hartley Smithers acesta este al nouălea an în care se ocupă de crearea vinurilor de la Cramele Recaş. Născut la Sidney, Hartley şi-a transformat pasiunea pentru vin într-o meserie care l-a adus, în scurt timp, pe culmile succesului. Studiile realizate la prestigioasa școală Roseworthy şi continuate la facultatea de oenologie din Adelaide, Australia, s-au concretizat în primul vin, produs la vârsta de 16 ani.
Ulterior, a lucrat cu importante regiuni viticole și crame australiene precum: Hunter Valley, Barossa Valley, McLaren Vale şi Cassela Griffith. A produs vinuri în Spania în Regiunile din Navarra, la Rioja și Campo de Borja, în Argentina, Cipru, Chile, chiar și Zimbabwe. Hartley Smithers este un vinificator veteran, experienţa sa înglobând peste 50 de recoltări, din toate regiunile de producție de vin din lume.
Nora Iriarte s-a alăturat echipei de la Cramele Recaş în 2009. Născută în regiunea Pamplona din Spania, Nora a absolvit Universitatea din Bordeaux în 1997, devenind în scurt timp oenolog la cramele din faimoasa regiune viticolă. A lucrat cu Chateaux de Fleur de Petrus, Bodegas Rioja LAN, Principe de Viana şi Casella Wines. Astăzi, însă, ea este îndrăgostită de terroirul podgoriei Recaş.
Sosit tocmai din Africa de Sud, David Lockely îl asista pe Hartley Smithers și este oenolog permanent la Cramele Recaș. David Colin Lockley şi-a început cariera de producător de vinuri la crama sud-africană Blaauwklippen, acumulând o experienţă care acoperă de la cultivarea propriu-zisă a strugurilor, până la producerea de vinuri variate, inclusiv spumante. Oenologul a fost premiat constant pentru vinurile produse, începând în 1997 cu Premium Veritas Gold pentru vinul Merlot Inanda, ulterior obţinând distincţii importante precum cele patru stele oferite de Decanter Wine Magazine pentru cupajul Cabernet Merlot produs în 2001. La Cramele Recaș, David se ocupa de tot vinul îmbuteliat, de la recoltă, cupajare și control de calitate, până la partea de achiziție și de dezvoltat noi tehnologii de viticultură pentru parcelele destinate vinurilor de top.
Cramele Recaş este, probabil, singura cramă cu o echipă atât de vastă de vinificatori și consultanți din țări diferite. Astfel, echipa supraveghează în permanenţă toate aspectele legate de evoluţia viei, calitatea naturală maxima a strugurilor, iar, apoi, procesul de vinificare în ansamblul său, de la culesul strugurilor până la îmbuteliere.
Scopul măririi echipei de vinificatori este acela de a ridica cu încă un nivel fiecare sticlă de vin de la Cramele Recaş.
Cu podgorii atestate încă din 1447, Cramele Recaș este printre primii producători care au încercat să se focalizeze pe vinuri curate, seci și moderne și care a avut masa critică, atât ca număr de hectare, producție, putere de penetrare a pieței, investiție în oameni, dar mai ales vin, ca să reușească.

Filtre stire

Data crearii: Luna trecuta, Anul curent