Timisoara

Waitingroom Project la Timisoara

Waitingroom Project la Timisoara

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Descriere

WAITINGROOM PROJECT LA TIMIȘOARA

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” vă așteaptă în data de 17 decembrie la două spectacole invitate ale companiei WaitingRoom Project din Cluj-Napoca.
Trupă independentă, WaitingRoom Project, a înființată în anul 2010 de câțiva foști studenți ai Universității de Artă Teatrală și Televiziune din Cluj.
Spectacolul Bánk bán? Jelen! are la bază textul lui Katona József, cunoscut ca subiect de bacalaureat la limba maghiară. Dar lectura obligatorie a anilor de liceu sună puțin altfel în interpretarea trupei WRP. Acest text are parte de o interpretare neobișnuită și neconvențională, care caută răspunsuri la întrebări foarte importante și legitime în legătură cu piesele de teatru clasice montate destul de rar pe scenele teatrelor contemporane. Spectacolul poate fi vizionat de la ora 10:00, la Liceul Gerhardinum, în Aula Magna.
Cel de-al doilea spectacol, Advertego, jucat de la ora 19:00, în sala Studio a Teatrului e un spectacol de propagandă, așa cum se declară în comunicatul oficial al trupei WaitingRoom Project.
Ce putem să le promitem spectatorilor noștri? Promitem că spectacolul va fi jucat. Promitem că ușile vor fi deschise. Promitem că actorii vor fi prezenți la spectacol. Promitem că spectatorii vor avea unde să se așeze. Promitem că în sală nu va fi nici prea cald, nici prea frig. Promitem că după spectacol toată lumea poate să meargă acasă. Și promitem și mai multe promisiuni...