Timisoara

Ziua Francofoniei la Timisoara

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 luni si 2 saptamani
Vizualizari
2766

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 20 martie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Francofonia – sărbătorită la Timișoara prin muzică, dans și poezie

Ziua de 20 martie se îmbracă din nou, la Timișoara, în culorile Francofoniei!

Francofonie - poezie
Vorbitorii de limba franceză sunt incitați să-și revendice francofonia, postând pe rețelele de socializare (pe paginile personale de Facebook sau Instagram) clasicul poem japonez format din 17 silabe (5-7-5), însoțit de #haikunoi2019. Obișnuitul picnic poetic Haikunoi se desfășoară în acest an exclusiv online, pentru a le da tuturor francofonilor posibilitatea de a participa de acasă, de la școală, de la serviciu sau de oriunde s-ar afla !

Concert francofon
Seara începe într-o atmosferă festivă și convivială la Zaza Resto Pub, de la ora 19, unde va avea loc un concert cu muzică clasică și contemporană. În prima parte a serii publicul o va putea asculta pe mezzosoprana Aura Twarowska. Aceasta va interpreta câteva arii ale unor compozitori francezi, precum ”Carmen” sau ”Samson și Dalilla”... În continuare, scena aparține muzicii actuale! Unii dintre cei mai buni muzicieni din oraș interpretează melodiile voastre preferate în franceză, și vă rezervă și câteva surprize! Band-ul este format din Radu Pieloiu (tobe), Ana Pieloiu (chitară), Marcelle Poaty-Souami (clape), Theo Groszmuk (chitară bas) si Jennifer Poaty-Souami (voce). La finalul serii, DJ Larisa mixează melodii franțuzești. Intrarea este liberă!

Seară în pijamale pentru cei mici
În paralel cu concertul francofon, copiii de 4-8 ani sunt invitați să descopere povești și cântece în franceză la mediateca Institutului Francez, de la ora 19:30. Petrecerea continuă cu un atelier de dans asigurat de echipa Magnum Team. La finalul serii, cei mici vor primi un pahar cu lapte și o gustare dulce, astfel încât, odată întorși acasă, nu vor mai avea altceva de făcut decât să se strecoare sub plăpumioară.
Înscrierea este gratuită, rezervată exclusiv posesorilor Cardului CulturaPlus! Rezervarea prealabilă a unui loc este obligatorie și se poate face la tel. 0256490544 sau prin email, la mediatheque.timisoara@institutfrancais.ro.

ORGANIZATOR: Institutul Francez din Timișoara
PARTENER principal al Lunii Francofoniei la Timișoara: Helpline Romania
PARTENERI: Smartwood, Akwel România, Lectoratul Francez al UVT, Universitatea de Vest din Timisoara, Lectoratul Francez al UPT, Universitatea Politehnică din Timișoara, Comité Des Étudiants Francophones Gaudeamus, Zaza Resto Pub, Fropin.