Timisoara

Ziua Europei, sarbatorita sportiv la Muzeul Satului

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 10 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
644

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Institutia Prefectului Timiş a organizat, cu sprijinul Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret Timiş şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Asociaţiile Judeţene de Atletism şi Şah, la Muzeul Satului Bănăţean, manifestările sportive dedicate zilei de 9 mai, când se sărbătoreşte Ziua Europei.
Întrecerile sportive au debutat cu Crosul Zilei Europei, a cărui start a fost dat de Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş. Pe un traseu diferenţiat, în funcţie de vârstă şi sex, în interiorul Muzeului Satului, au participat în jur de 300 de tineri în marea lor majoritate, elevi de la şcolile generale, dar şi de la liceele din judeţ. Premierea s-a făcut la două categorii de vârstă, gimnaziu şi liceu, atât la fete cât şi la băieţi.
Primii clasaţi la acest cros, au fost aceeaşi ca şi la Crosul Tineretului, organizat miercuri în data de 8 mai 2013. Astfel la fete gimnaziu podiumul a fost ocupat de Bălan Cristina, Iftimie Adelina şi Romaneţ Simona, iar la băieţi gimnaziu, Motreanu Radu, Stanciu Andrei şi Cochinciu Raul. La fete liceu s-a impus Sima Elisabeta urmată de Banciu Maria şi Irimia Giuliana, iar la liceu băieţi a câştigat Solomon Marian, podiumul fiind completat de Cucu Adrian şi Avramovici Marko.
Dupa terminarea crosului a urmat competiţiile de şah, minifotbal şi volei, care s-au desfăşurat simultan. La minifotbal s-au impus la gimnaziu: Şc. generală 30, iar la liceu s-a impus: Liceul "D. Leonida"(CFR), ambele din Timişoara.
Întrecerea de şah, desfăşurată sub forma unui concurs între generaţii, a avut următorii câştigători: la sahiştii de grădiniţă s-a impus Perescu Neo, la clasele primare (I-IV) a câştigat Bogdan Ciorbă Andrada, la gimnaziu Caraşcă Bogdan, la liceu, Barţic Roxana. Întrecerea seniorilor a revenit lui Caraşcă Mihai. Competiţia de volei a avut un caracter demonstrativ, nu s-au desemnat câştigători.
La activităţile sportive au concurat în jur de 420 de persoane, ceea ce spune multe despre succesul evenimentului.