Timisoara

Ziua Mondiala a Sanatatii sarbatorita la Timisoara

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
472

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua Mondială a Sănătății sărbătorită la Timișoara

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății anul acesta la Timișoara printr-o reducere oferită studenților sau pensionarilor ce vizitează expoziția pe data de 7 aprilie: bilete la preț special de 25 de lei. Mii de persoane, atât români cât și străini, au vizitat până acum expoziția, de la deschiderea sa. Biletele reduse vor putea fi achiziționate doar de la casa de bilete de la intrarea în expoziție, la Muzeul Banatului, Bastionul Maria Theresia.

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește în fiecare an, pe data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în anul 1948. Anul acesta, cu un focus pe diabet.

7 lucruri pe care nu le știați despre diabet:

1. Aproximativ 1/3 dintre diabetici nu știu că suferă de această boală.
2. Diabetul de tip 2 nu prezintă niciun simptom. De aceea este recomandat să ne măsurăm glicemia constant.
3. Diabeticii au un risc dublu de a dezvolta afecțiuni cardiace
4. Diabetul poate provoca orbirea sau amputarea unui membru al corpului.
5. Cercetările avertizează că decesele provocate de diabet vor crește cu peste 50% în următorii 10 ani.
6. Dieta unui diabetic nu este atât de draconică pe cât se crede. De fapt, este adecvată oricărei persoane ce își dorește un regim de viață echilibrat.
7. Diabetul nu se întâlnește doar la om, ci și la… câini și pisici

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” este o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, revelând misterele anatomiei și fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale și secțiuni. Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-și convingă vizitatorii de importanța alegerilor cotidiene, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, prezentând impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool.Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților.Programul de vizitare este zilnic, de luni până duminică, între orele 10.00 și 21.00 (ultima intrare de la ora 20.00), iar copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.