Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Igiena în industria lactatelor

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
411

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Industria lactatelor este un domeniu de activitate în care perisabilitatea materiilor prime generează o serie de provocări în privința respectării normelor de igienă și siguranță alimentară. În spațiile de prelucrare și de ambalare a laptelui și produselor derivate se pot dezvolta microorganisme periculoase, care afectează integritatea lactatelor, le scurtează durata de viață la raft și pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Pentru asigurarea unei igiene riguroase în fabricile de lactate, tehnologia de sterilizare cu ajutorul unor lămpi UV bactericide reprezintă un salt tehnologic cu multiple beneficii pentru agenții economici din acest sector.

Standarde de igienă în procesarea laptelui și a produselor lactate


Procesarea laptelui și a produselor lactate trebuie să respecte standarde stricte, de la integritatea și calitatea optimă a ingredientelor, la procesul de producție, depozitare și până la ambalare. Mediul de lucru în fabricile de lactate favorizează înmulțirea unor microorganisme nocive, care pun în pericol siguranța produselor, a angajaților și a consumatorilor.

Întrucât umiditatea, temperatura specifică proceselor de preparare a produselor și substanțele nutritive din lapte sunt factori care contribuie la dezvoltarea germenilor și la contaminarea microbiologică, se impun norme riguroase de igienă în fiecare etapă de producție. Echipamentele, bazinele de stocare, spațiile de depozitare, liniile de transport și ambalare trebuie în permanență curățate și dezinfectate. Astfel, în industria lactatelor se desfășoară numeroase cicluri CIP/SIP de spălare și sterilizare a utilajelor, pentru controlul purității microbiologice.

Folosirea sistemelor UV în industria lactatelor


Aplicațiile luminii ultraviolete germicidale în industria lactatelor îi scutește pe agenții economici din acest sector de multe neplăceri, de cheltuieli cu dezinfecția și de numeroase ore de muncă din partea angajaților. Totodată, rezultatele sterilizării prin tehnologia UV sunt garantate, iar germenii sunt distruși în proporție de 99,99 %.

În fabricile de prelucrare a laptelui se utilizează dezinfecția cu ajutorul luminii UVC germicidale, pentru sterilizarea apei de proces, a aerului și a suprafețelor din spațiile de producție, depozitare și ambalare a produselor. Radiația UVC are capacitatea de a destructura lanțurile ADN și ARN ale microorganismelor și de a le face astfel incapabile să se reproducă.

În plus, asigurarea unor ambalaje sterile este esențială pentru integritatea produselor și creșterea duratei lor de viață la raft. Recipientele, foliile protectoare, capacele se sterilizează eficient cu ajutorul luminii ultraviolete, astfel încât șansele de contaminare microbiologică a produselor să fie eliminate.

Beneficiile tehnologiei UV în fabricarea produselor lactate


Prin instalarea de dispozitive cu lămpi UV în spațiile de producție din industria lactatelor se asigură eliminarea eficientă a unor germeni periculoși precum Bacillus, E. Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus sau Covid 19. Dezinfecția realizată astfel este sigură, fără compuși chimici reziduali, iar produsele își păstrează calitățile organoleptice, integritatea și au o durată de viață mai mare la raft, ajungând la consumatori în stare optimă, cu respectarea tuturor normelor de siguranță alimentară în acest sector.

Recomandare de la SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTIONS pentru industria lactatelor


Pentru dezinfecția apei în fabricile de lactate, Spectra Professional UV Solutions recomandă sterilizatorul UV PureLine D EO H, produs de Nuvonic. În această gamă de sisteme se includ mai multe modele care se pot adapta în funcție de nevoi și de aplicație și au capacitatea de a dezinfecta un debit de apă de maxim 340 m3/h.

UV PureLine D EO H are o funcționare inteligentă, lampa de presiune medie fiind dotată cu senzor UV pentru a măsura intensitatea radiației UV necesare pentru dezinfecție în funcție de debit. Totodată, sistemul automat de curățare a tecilor de quartz în care sunt introduse lămpile face ca întreținerea dispozitivului să nu necesite intervenții din partea personalului. Se integrează ușor în instalațiile existente și poate fi montat pe un skid, pentru o manevrare mai ușoară.

Pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, specialiștii de la Spectra Professional UV Solutions apreciază că se pot obține rezultate optime în industria lactatelor cu ajutorul echipamentului UVpro WDS, sterilizator UV de la Nuvonic. Acesta asigură dezinfecția prin iradiere directă sub acțiunea lămpii UVC, a cărei putere este amplificată de un reflector, pentru un efect virucid, bactericid, germicid, biocid în doar câteva minute.

Sterilizatorul UVpro WDS se utilizează în absența personalului, însă prin simpla rotire a reflectorului către tavan sau perete, acesta poate continua să funcționeze și cu prezență umană, purificând fluxul de aer din încăpere. Utilizarea sistemelor UV pentru dezinfecție în fabricile de lactate reprezintă un salt tehnologic în procesul de producție, asigurând sterilizarea eficientă a apei, aerului și suprafețelor și respectarea standardelor stricte de igienă și siguranță alimentară în acest sector.

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro