Timisoara

10 tehnici de zugrăvit care vor înfrumuseța orice încăpere

10 tehnici de zugrăvit care vor înfrumuseța orice încăpere

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
EM Inbound
Vizualizari
247

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă cineva te roagă să îi descrii orice încăpere din casă, probabil că nu îi vei spune nimic despre pereți. Adevărul este că atunci când decorăm o cameră nu le dăm pereților importanța cuvenită. Nu doar culoarea, ci și textura reprezintă elemente importante de care trebuie să ținem cont atunci când amenajăm o cameră. Poți folosi câteva tehnici de zugrăvit foarte simple care te vor ajuta să îi dai oricărei camere un aspect deosebit și unic.

Strié – este o tehnică denumită după cuvântul francez pentru striat. Această tehnică presupune crearea de linii verticale sau orizontale și poate fi foarte ușor de asortat cu orice tip de mobilă. Poți folosi banda adezivă pentru a acoperi părți din perete pe care nu dorești să le vopsești. Îți poți folosi imaginația pentru a crea astfel orice tip de model – carouri, romburi, hexagoane sau modele nesimetrice.

O tehnică ce presupune utilizarea unui obiect neobișnuit o reprezintă cea a buretelui. Poți utiliza orice burete de bucătărie pentru a vopsi un perete. În acest fel îi vei da peretelui o textură unică, nesimetrică, dar cu un impact vizual considerabil. Este foarte ușor de utilizat această tehnică și nu necesită efort fizic, așa că poți chiar și singur să te apuci de treabă, deoarece nu vei face mizerie și este destul de dificil să greșești.

Zugrăvitul cu cârpe. Poate părea o tehnică destul de ciudată, însă la fel ca și precedenta tehnică, este foarte simplu de pus în practică și astfel vei crea o suprafață unică. Ce trebuie să faci? Pur și simplu să rulezi o cârpă, să o înmoi în vopsea și să execuți mișcări de sus în jos pe perete. Este o tehnică excelentă pentru încăperile mici, precum băile, deoarece textura fină oferă încăperii senzația de spațiu.

Stilul ombre este puțin mai greu de obținut, însă este perfect pentru dormitor. Trebuie doar să alegi cele două culori. De cele mai multe ori o culoare este mai închisă și alta mai deschisă. Dacă dorești un aspect modern, dar în același timp cuminte, poți alege o culoare mai extravagantă pe care să o combini cu alb. Dacă îți dorești pereți acoperiți cu tapet, însă nu îți permiți o astfel de investiție, poți folosi șabloane. Șabloanele sunt foarte ușor de folosit și ieftine. În magazine se găsesc o mulțime de modele, așa că indiferent de preferințele personale vei găsi ceva ce să îți placă.

Un perete vopsit în dungi poate da un aspect elegant și proaspăt camerei. Poți alege dungi verticale sau orizontale, dungi mai late sau mai subțiri. Poți combina diferite culori sau aceeași culoare în două nuanțe, iar folosind vopseaua decorativa de interior, camera va avea cu siguranță un aspect mult mai plăcut.

Un perete vopsit în stilul unei table de șah reprezintă mereu o alegere inspirată pentru o cameră căreia dorești să îi dai un aspect îndrăzneț. Este de asemenea excelentă pentru persoanele minimaliste, deoarece o cameră cu un astfel de perete nu mai necesită și alte decorațiuni pentru a nu fi prea încărcată. În ceea ce privește culorile, poți alege clasicul alb și negru, dar poți opta și pentru culori vii.

Bulinele reprezintă alegerea excelentă pentru camerele cărora dorești să le dai un aspect vesel. Sunt ușor de aplicat, cu ajutorul șabloanelor. Poți alege buline de aceeași dimensiune aplicate într-un tipar simetric, sau te poți juca cu dimensiunile și așezarea în spațiu.

Accentele metalice pot fi folosite cu succes în încăperi cărora dorești să le dai o personalitate puternică. Poți alege un întreg perete vopsit într-o culoare metalică sau poți adăuga diferite modele – câteva pătrate, romburi sau buline.

Sursa foto: evo-concept.eu

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210