Timisoara

19 ani de traditie la Scoala de Vara Freinet de la Cheversu Mare

Directorul sportiv Rosenblum nu-l ajuta pe managerul sportiv Rosenblum

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
899

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Altfel de scoala... SCOALA de VACANTA, unde toata lumea participa activ si cu placere. 40 de copii, 4 cadre didactice si 3 formatori petrec o saptamana de vis in mijlocul naturii la Cheversu Mare, unde are loc a 19-a editie a Scolii de Vara Freinet, care serbeaza in acest an LUMINA, asta si pentru ca 2015 este Anul International al Luminii.
Freinet este o pedagogie a comunicarii si cooperarii, dar si a muncii motivante, in care micutii se pot descoperi sau isi pot descoperi noi talente. In timpul in care tinerii si-au mutat „cartierul general” in localitatea aflata la circa 20 km de Timisoara, acestia au avut parte de o gramada de ateliere, inspirate din tehnici de invatare: anchete documentare, text liber/creatie literara, jurnal, expresie plastica, expresie corporala, expresie muzicala si dramatica, creatie manuala si jocuri cooperative. Nu lipsesc competitiile sportive, carnavalul si focul de tabara, care va anunta sfarsitul taberei, atunci cand va avea loc si expozitia cu toate lucrarile realizate de copii.
''Organizarea taberei favorizeaza dreptul la opinie a participantilor. Regulile de viata sunt propuse de copii, apoi votate si asumate in cadrul Consiliului de tabara, zilnic. Astfel, ei invata de mici ca au dreptul sa faca legi, dar trebuie sa le respecte si sa contribuie la realizarea lor. Aceasta tabara pune in valoare potentialul creator al participantului, mai ales ca inscrierea libera la ateliere da senzatia de libertate, de a face ceea ce iti place. Freinet nu inseamna posibilitatea de a nu face nimic si posibilitatea de a alege intre activitati diverse. In afara atelierelor, tinerii iau parte la activitati sportive, la un carnaval, la expozitia finala a produselor pe care ei le mesteresc aici si la traditionalul foc de tabara„, ne-a spus Mariana Bandea, coordonatorul Scolii de vacanta si persoana care de 19 ani sta in spatele acestei Tabere de la Cheveres.
Tabara este organizata de Ministerul Tineretului si Sportului cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, al Directiei pentru Tineret si Sport Timis si cu ajutorul Palatului Copiilor.