Timisoara

3 motive să-i oferi câinelui tău hrană uscată specială

3 motive să-i oferi câinelui tău hrană uscată specială

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
287

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O regulă de bază în îngrijirea câinelui este o hrănire adecvată, cu mâncare specială. Aceasta este bogată în vitamine și minerale esențiale pentru dezvoltarea câinilor și asigură o nutriție mult mai potrivită decât mâncarea pregătită în casă. Adoptarea unui animal de companie vine cu numeroase responsabilități, iar una dintre acestea include achiziționarea de hrană de câini uscată sau umedă.

Într-adevăr, mâncarea specială pentru câini este mai costisitoare decât mâncarea gătită. Însă, este în joc sănătatea animalului tău, așa că nu ar trebui să faci economii la acest capitol. Iată câteva motive pentru care ar trebui să optezi pentru hrană specială.

1. Hrana specială satisface nevoile nutriționale ale câinelui

Câinele are nevoie de anumiți nutrienți pentru a se dezvolta sănătos și a se proteja de boli. Formulele speciale de hrană sunt concepute conform acestor nevoi, așa că ele conțin tot ceea ce este necesar pentru a avea un animal sănătos. În plus, anumite substanțe care sunt hrănitoare pentru oameni este posibil să nu fie la fel de benefice pentru animale. Așadar, dacă intenționezi să îi oferi un fel de mâncare gătită considerată foarte sănătoasă, sunt șanse ca aceasta să nu servească nevoile nutriționale ale câinelui. Din acest punct de vedere, cea mai bună hrană este hrana specială.

2. Anumite mâncăruri sunt toxice pentru câini

Există produse consumate de oameni care pot face foarte mult rău animalelor. Acestea fie nu pot fi digerate de către câini, fie conțin anumiți compuși sau substanțe care sunt extrem de toxice și pot provoca boli grave. Printre aceste produse, se numără condimentele, în special cele cu un gust foarte puternic, ciocolata, stafidele, ceapa și usturoiul. Totuși, există și alimente pe care câinii le pot consuma fără probleme. Acestea sunt orezul, carne și organe de pui și vită, pește, legume precum morcovi, castraveți, ardei gras (crude sau fierte), mere, pepene, ouă fierte, oase fierte (doar de vită), pâine prăjită sau biscuiți. Dacă dorești să gătești pentru câinele tău, poți căuta rețete speciale, care să conțină doar ingrediente bune pentru câini.

3. Unii câini au anumite nevoi speciale

În funcție de talie, rasă sau etapa de dezvoltare în care se află, câinii pot avea nevoie de substanțe specifice pentru a crește sănătos și a preveni anumite boli la care pot fi predispuși. Pentru aceste situații, există sortimente diferite de hrană specială pentru câini care să servească aceste nevoi.

De exemplu, puii au nevoie de mai multe vitamine și de nutrienți care să le întărească sistemul imunitar. Astfel, aceștia pot crește sănătoși și își pot menține nivelul ridicat de energie. Pe de altă parte, anumite rase pot fi predispuse la diverse afecțiuni și au nevoie de o dietă adaptată. Alți câini pot suferi de o boală pentru care au nevoie de hrană tratament. Pentru toate aceste situații, există formule speciale de mâncare uscată pentru câini, recomandate de medicii veterinari.

Optează pentru hrana uscată specială pentru câini, iar animalul tău de companie va fi cel mai fericit! Ingredientele speciale pe care aceasta le conține asigură o nutriție echilibrată, iar câinele poate obține toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru o creștere sănătoasă și pentru o viață lungă și liniștită.

Sursa foto: shutterstock_416636413.jpg