Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

5 beneficii ale fertilizării foliare

5 beneficii ale fertilizării foliare

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
312

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fertilizarea foliară reprezintă un tratament care vine ca o completare la metoda clasică, de bază, de aplicare a îngrășămintelor. În acest caz, fertilizanții foliari suplimentează necesitățile de microelemente ale solului pentru anumite culturi, precum cele de grâu, porumb, rapiță sau floarea soarelui. Îngrășămintele de acest fel se aplică direct pe frunze, sub formă lichidă, iar astfel elementele nutritive precum N, P, K sunt combinate în mod controlat, fiind asimilate rapid și eficient de către plante.

În prezent, tot mai mulți fermieri apelează la astfel de soluții tehnologice care oferă exact necesarul de substanțe active la nevoie. Iată, mai concret, care sunt principalele beneficii ale fertilizării de tip foliar.

1. Tratamentul foliar completează fertilizarea de bază


Îngrășămintele au rolul de a asigura necesarul de nutrienți în fiecare dintre fazele de evoluție a plantei. Fertilizarea de bază, ce conține preponderent azot, fosfor și potasiu se aplică la sol înainte de semănat sau la începutul pornirii în vegetație, în cantități mici la hectar. Fiind o substanță sub formă lichidă, fertilizanții foliari pot fi aplicați direct pe frunze. Îngrășământul de acest fel este absorbit rapid și eficient, fiind apoi transferat și asimilat direct de către plantă. Acesta vine în completarea necesarului de microelemente la nevoie, de exemplu, un îngrășământ pomi fructiferi poate acoperi deficiențele de Zn, Mn, Cu și îmbunătăți circulația sevei, accelerând creșterea și dezvoltarea culturii.

2. Îngrășămintele foliare conțin nivelul optim de microelemente


Îngrășămintele foliare moderne reprezintă soluții de fertilizare concentrate, în care necesarul de macroelemente (N, P, K, Ca, Mg) este completat optim, controlat cu micronutrienții de care plantele au nevoie pentru creșterea și dezvoltarea lor. La culturile oleaginoase de pildă, fertilizanții ce conțin, în plus, B, Cu, Fe sau Zn influențează benefic aprovizionarea cu apă, și ajută la creșterea rezistenței în condiții de temperaturi scăzute sau alți factori de stres.

3. Fertilizanții foliari asigură necesarul de substanțe active la nevoie

Necesarul de macro- și micronutrienți poate fi asigurat cu ajutorul fertilizanților foliari în toate fazele de vegetație ale plantei. Acești biostimulatori previn și corectează deficiențele nutriționale, asigurând necesarul de substanțe de care este nevoie în fiecare dintre etapele de dezvoltare. De exemplu, datorită unor concentrații mai ridicate de azot, îngrășămintele foliare ajută în perioadele critice, în care plantele au consum ridicat de elemente nutritive, furnizând cantitățile de care este nevoie pentru formarea glutenului și a proteinei. La culturile de rapiță de pildă, se pot aplica imediat după ieșirea din iarnă, când frunzele tinere sunt deja pregătite să absoarbă.

4. Fertilizarea foliară nu este condiționată de condițiile de climă


Elementele nutritive din îngrășămintele clasice aplicate la suprafața solului au nevoie de umiditate pentru a se dizolva și a ajunge la sistemul radicular. De aici, ele sunt absorbite de către plante și conduse apoi către frunze, pentru metabolizare și fotosinteză. Fertilizanții foliari ajung la nivelul frunzelor în diferite concentrații și cantități, având o eficiență sporită deoarece fertilizarea nu este condiționată de ploi sau umiditate. De exemplu, într-un sezon secetos, când fertilizarea clasică este blocată datorită faptului că îngrășământul solid stă la suprafața solului și nu se dizolvă, cea foliară este o soluție salvatoare pentru o plantă care suferă.

5. Este eficientă pentru mai multe tipuri de culturi


Fertilizanți sunt recomandați pentru mai multe tipuri de culturi agricole, inclusiv a celor bio. Astfel, aceștia sunt recomandați pentru plante oleaginoase, floarea soarelui, rapiță, grâu, porumb și nu numai.

Apelează la astfel de soluții de fertilizare, pentru a te bucura de un randament maxim al culturii tale.

Sursa foto: unsplash.com/photos/aOTBPSDjgj0

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro