Timisoara

5 locuri de descoperit în Heraklion, perla insulei Creta

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 3 luni si 10 ore
Apartine de
DWF
Vizualizari
454

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Heraklion, cel mai mare oraș și totodată capitala insulei Creta, reprezintă o destinație de vacanță vizitată anual de foarte mulți turiști, în special în lunile de vară. Plajele superbe, peisajele spectaculoase, flora și fauna zonei, dar și siturile arheologice sau viața de noapte activă îi încântă peste așteptări pe vizitatori. Heraklion are de oferit multe atracții de renume mondial, de la o serie impresionantă de muzee extraordinare și până la unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Este un loc în care nu ai cum să te plictisești, indiferent de gusturile și pretențiile tale. Iată câteva dintre minunile pe care poți să le descoperi în perla insulei Creta:

1. Legendara fortăreață Koules
La intrare în portul venețian din Heraklion, călătorii vor fi întâmpinați de fortăreața Koules, cunoscută și sub numele de Castello Del Molo sau Rocca al Mare. Ridicată de venețieni la începutul secolului al XIII-lea, atunci când au cucerit orașul, această construcție privește cu mândrie spre mare. De-a lungul timpului, cetatea a fost reparată de mai multe ori, iar în timpul dominației Imperiului Otoman a fost folosită ca închisoare. Astăzi, fortăreața găzduiește ocazional expoziții de artă, diverse piese sau concerte.

2. Plajele splendide din regiunea Heraklion
Există o mulțime de plaje în Heraklion, ba chiar se spune că numărul lor este egal cu cel al satelor din această prefectură. Matala este o fâșie de nisip de doar 300 de metri, recunoscută la nivel mondial datorită facilităților sale moderne, Amoudara reprezintă una dintre plajele care au caracter și farmec, iar Arena sau Red Hani are o mare atracție în rândul tinerilor pentru că este o plajă plină de viață. La fel de impresionante sunt și plajele Tobruk, Agia Pelagia, Lygaria, Amnissos, Hersonissos, Stalida, Foldele ori Gouves. Fiecare dintre plajele din Heraklion oferă turiștilor experiențe unice, memorabile, demne de o popularitate ce depășește granițele orașului.

3. Palatul mitic Knossos
Cel mai important centru al civilizației minoice și sit arheologic din întreaga Grecie, palatul regelui Minos reprezintă și locul unde a luat naștere legenda Minotaurului. Se spune că regele i-ar fi cerul marelui meșter Daedalus să construiască sub palat un labirint ca să-l închidă acolo pe Minotaur, o creatură care era jumătate om și jumătate taur. Clădirea are o arhitectură complexă și este una dintre cele mai fascinante din țara. În interiorul palatului, turiștii au ocazia de a admira Calea Procesională decorată cu fresce și apartamente regale, camera tronului, curtea centrală și camera principală. Deși Knossos a fost abandonat în jurul anului 1450 î.Hr, în zilele noastre faimosul templu oferă un cadru spectaculos pentru fotografii și amintiri de neuitat.

4. Cretaquarium, unul dintre cele mai mari acvarii din Europa
Dacă îți planifici o vacanță în regiunea Heraklion trebuie să iei în calcul și o vizită la Cretaquarium sau Thalassocosmos, un acvariu public uriaș situat în apropierea orașului Gournes. Aflat la 15 kilometri de capitala Cretei, acesta include 60 de tancuri cu 1.7 milioane de litri de apă de mare și găzduiește peste 4.000 de organisme fascinante, misterioase și colorate în cele mai frumoase nuanțe ale naturii. De la rechini și până la meduze sau căluți de mare, te va uimi să descoperi lumea marină mediteraneană ce defilează prin fața ochilor tăi.

5. Biserica Agios Titos
În capitala insulei Creta vei găsi o mulțime de moschei, temple și biserici, însă Agios Titos este unul dintre cele mai importante monumente ale orașului Heraklion. Istoria sa datează din anul 961, atunci când Nikiforos Fokas a condus arabii din Creta și a adus insula din nou sub ocupație bizantină. Construită pentru a relua tradiția ortodoxă pe insulă, biserica Agios Titos s-a aflat întotdeauna sub influențele dominante ale orașului.

La final, trebuie să-ți mai precizăm că o excursie în capitala insulei Creta este incompletă fără să te bucuri de bucătăria locală, un festin de arome și plăceri. Cu siguranță, fiecare colț al orașului are de spus o poveste, așa că alocă-ți timp suficient ca să explorezi minunatul Heraklion și să te bucuri de tot ceea ce are de oferit.

Sursa foto: unsplash.com

Filtre

Destinatii oferite: Grecia