Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce achiziționezi o mașină second-hand

5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce achiziționezi o mașină second-hand

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
644

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dat fiind faptul că suntem, încă, mult sub nivelul de trai din țările occidentale, majoritatea mașinilor care circulă pe șoselele din România sunt second-hand. Românii preferă să își cumpere mașini la mâna a doua pentru ca sunt mai ieftine și nu presupun și alte costuri pe care le suportă cei care achiziționează autoturisme noi. Presupunând că și tu faci parte din marea masă a românilor care își cumpără mașini second-hand, iată cum trebuie să procedezi, după ce ai achiziționat modelul dorit.

Primul pas, înmatricularea

După ce ai bătut palma cu vânzătorul și ați semnat actul de vânzare-cumpărare, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să rezolvi problema actelor mașinii. Vehiculul are nevoie de număr și certificat de înmatriculare, iar, pentru asta, vei avea de umblat câteva zile. Mai întâi, trebuie să înregistrezi mașina pe numele tău, în baza contractului de vânzare-cumpărare. Apoi, trebuie să închei și polița de asigurare obligatorie și să mai plătești niște taxe. În final, îți faci un dosar cu toate documentele necesare, pe care trebuie să îl depui la serviciul de înmatriculări. Vei mai avea de așteptat câteva zile, după care, poți merge să ridici certificatul și numerele de înmatriculare. Din acel moment, te poți considera cu toate actele mașinii puse la punct.

Fă o revizie generală


Deși fostul proprietar te-a asigurat că mașina e ca noua - „nu bate, nu troncăne” - e bine să te convingi de acest lucru, apelând la specialiștii unui service auto. Programează-te cu mașina pentru o revizie generală amănunțită, ca să depistezi, astfel, eventuale defecte care ți-au scăpat. Dacă totul este în ordine, cu atât mai bine, iar dacă nu, apelează la mecanici pentru a remedia problemele depistate, oricât de neînsemnate ar fi acestea.

Înlocuiește filtrele și fluidele

Mulți vânzători dau asigurări că tocmai au înlocuit filtrele și au făcut schimbul de ulei, însă, adesea, este vorba doar de „strategie de marketing”. Ținând cont de faptul că această operațiune nu presupune o investiție foarte mare, este recomandat să schimbi toate filtrele și să înlocuiești fluidele mașinii pe care abia ai cumpărat-o.
Dacă ai optat pentru un model din gama Dacia, îți poți comanda cele necesare pe pieseautoarges.ro, având, astfel, garanția că toate piesele sunt originale. Notează, apoi, data la care ai efectuat înlocuirea filtrelor și fluidelor, pentru a ști, cu exactitate, când trebuie să repeți operațiunea.

Studiază manualul vehiculului

După ce mașina este pusă la punct și din punct de vedere tehnic, e momentul să te familiarizezi cu ea. Cel mai indicat este să faci asta studiind manualul vehiculului, instalat în scaunul șoferului. Acesta îți poate furniza multe informații importante pe care le poți testa sau pune în practică imediat. Din acest motiv, este necesar ca studierea manualului să aibă loc în timp ce te afli în mașină. De asemenea, manualul trebuie să fie păstrat tot timpul în torpedo, pentru a-l putea consulta ori de câte ori ai nevoie de informații suplimentare.

Nu pleca le drum lung din prima zi


Oricâtă experiență ai avea ca șofer, e nevoie de o perioadă de timp pentru a te acomoda cu noua ta mașină. De aceea, e recomandat ca, în primele zile, după ce ai cumpărat-o să nu pleci cu ea la drum lung. Condu prin oraș și scoate-o la drum întins în apropierea zonei în care locuiești, până când simți că te-ai obișnuit cu ea. În plus, în acest fel, poți detecta și eventuale zgomote la motor sau alte probleme ce apar în timpul mersului.

Ținând cont de aceste recomandări, te vei putea folosi de noua ta mașină timp cât mai îndelungat, fiind scutit de probleme majore.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/mecanic-service-auto-reparatie-346256/

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro