Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

6 articole care nu ar trebui să lipsească din camera copiilor

6 articole care nu ar trebui să lipsească din camera copiilor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
526

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Camera copilului tău este locul în care cel mic va face primii pași ai cunoașterii acestei lumi. Universul său se va raporta, în primii ani de viață, la tot ceea ce va avea la dispoziție în încăperea dedicată lui. În culori vesele și printre zeci de jucării, copilul tău va avea ocazia de a înțelege și de a-și dezvolta multe dintre abilitățile care îi vor fi de un real folos mai târziu. Caută inspirație pentru dormitorul copiilor și în rândurile ce urmează, unde ți-am pregătit o listă cu articolele esențiale de care nu trebuie să uiți atunci când te apuci de amenajarea acestei încăperi. Iată, deci, care sunt lucrurile care nu ar trebui să lipsească din camera niciunui copil.

Pătuțul

Motivul real pentru amenajarea unei camere dedicată doar copilului tău este, desigur, nevoia acestuia de un spațiu intim în care se poate odihni în voie. Sau până la 6 dimineața într-o zi de duminică, atunci când se va simți în formă perfectă și va veni să vă trezească și pe voi. Patul este elementul central al încăperii în care personajele din desene animate conviețuiesc cu super-eroi și alte creaturi pe care cel mic le admiră. Primul articol de mobilier în care va trebui să investești este, așadar, pătuțul în care copilul tău își va reîncărca bateriile pentru o nouă zi de joacă. Nu te opri la un design simplu, ci caută să îi cumperi un pat care să imite locomotiva unui tren, o mașină de curse, o scoică imensă sau alte forme care îi vor aminti micuțului de personajele fantastice pe care le admiră.

Dulapul de haine

La fel ca noi, cei mici au nevoie de diversitate în ceea ce privește hainele și felul în care aleg să iasă îmbrăcați în parc sau să meargă la o petrecere organizată la grădiniță. Un dulap plin de haine numai pentru el îi va da celui mic o primă senzație de control, pe care va aștepta zilnic să și-o exercite. Lasă-l mereu să aleagă ținuta în care se simte bine și încurajează-l să facă ordine măcar o dată pe săptămână pe rafturile dulapului de haine, ajutându-l astfel să deprindă un obicei sănătos, care îl va ajuta foarte mult la maturitate - disciplina și curățenia.

Covorul

Probabil ai observat deja că cei mici preferă să se joace stând pe podea, care s-ar putea dovedi a fi prea rece pentru ei. Un covor te-ar scuti de drumuri dese la doctori și ar completa de minune imaginea unei camere de copil vesele. Poți apela și în acest caz la patternuri sau la imprimeuri care să îi amintească copilului de personajele preferate sau îi poți crea un spațiu de joacă minunat, comandând pentru camera sa un covor cu șotron sau cu un circuit de cale ferată pe care acesta să se joace cât e ziua de lungă.

Corpurile de iluminat

Foarte importante în camera unui copil sunt și corpurile de iluminat, mai ales dacă încăperea duce lipsă de lumină naturală. Cumpără încă de la început o lustră suficient de puternică, dar și câteva surse de lumină adiacente, cum ar putea fi o veioză, un lampadar sau o bandă de LED-uri, de care cel mic să se bucure și mai târziu, în special în perioada de iarnă când, știm prea bine, zilele sunt mai scurte decât nopțile.

Draperiile și perdelele


Nu puteam vorbi de lumină fără să ne gândim și la „antidotul” acesteia, adică la perdele și draperii. Când cei mic va fi pus la somn după orele amiezii, cel mai probabil vei vrea ca acesta să aibă parte de câteva minute bune de odihnă, așa că lumina nu are ce căuta în peisaj. Montează în camera copilului draperii care nu permit soarelui să pătrundă în încăperea în care copilul tău doarme și nu te vei bucura doar de un copil care nu e mofturos din cauza oboselii, ci și de câteva clipe doar pentru tine, cât timp acesta visează.

Cutia cu jucării

Iar dacă mai sus am amintit de asumarea unui program de ordine în dulapul cu haine, nu putem trece nici peste zecile de jucării de care cel mic se bucură, pe rând sau cu toate deodată, așa că e nevoie ca pe lângă toate celelalte piese de mobilier să existe și o cutie în care copilul tău să le poată strânge pe toate. Poți apela la varianta ieftină și clasică a unei cutii din plastic sau poți cumpăra un cufăr sau o lădiță care va juca rol de depozit al tuturor jucăriilor celui mic.

Tu cum ai organizat camera copilului tău?

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/dragu-adorabil-dragala-joc-3661391/

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro