Laptele praf este obtinut prin evaporarea laptelui pana la obtinerea partilor solide ale acestuia, care sunt in continuare condensate si prelucrate la temperaturi controlate. In tmpul procesului de evaporare, producatoul se asigura ca substantele nutritive din lapte nu se pierd. Astfel, consumul de lapte praf, la fel ca si cel de lapte crud, este o modalitate de a-ti asigura necesarul de proteine, calciu, potasiu, fosfor si alte vitamine.
Iata 6 dintre beneficiile pentru sanatate cu care vine consumul de lapte praf
Ajuta la regenerarea celulare si regleaza sistemul imunitar
Fiecare ceasca de lapte este o sursa bogata de proteine, in special cazeina si proteine din zer. Acestea sunt proteine complete, ceea ce inseamna ca ofera toti aminoacizii esentiali care permit organismului sa functioneze corespunzator. Aminoacizii ajuta la cresterea si dezvoltarea organismului, favorizand regenerarea clulara si regland functiile sistemului imunitar.
Laptele contine vitamine
Laptele este o sursa bogata de Vitamina A, D, E si K. Vitamina A din lapte ajuta la cresterea si diferentierea celulelor, Vitamina E ajuta la reglarea sistemului imunitar prin stimularea raspunsului organismului la boli, iar Vitamina K ajuta la coagularea sangeluui.
Ajuta la construirea masei musculare
Proteina din zer, una dintre proteinele de inalta calitate dn lapte, contine aminoacizi cu lant ramificat necesari pentru construirea muschilor si furnizarea energiei pentru desfasurarea activitatilor fizice. Aceste beneficii reduc riscurile de pierdere a masei musculare cauzate de lipsa activitatii fizice si de degenerarea inregistrata o data cu inaintarea in varsta.
Reduce riscurile de fracturi si alte afectiuni osoase
Pentru ca asigura doza zilnica recomadata de calciu, laptele a fost asociat intotdeauna cu oase puternice si sanatoase. Calciul, in combinatie cu fosforul, potasiu si proteinele din lapte, reduc riscul fracturilor, a osteoporozei si a pierderii masei osoase odata cu inaintarea in varsta.
Ajuta la mentinerea sanatatii inimii
Laptele contine potasiu care reduce tensiunea arteriala. Totodata, doza zilnica recomandata de potasiu, care se poate lua din lapte, reduce riscul bolilor cardiovasculare. Mai mult, proteina de inalta calitate din lapte ajuta la mentinerea masei musculare si, in combinatie cu exercitii fizice adecvate, contribuie la pierderea in greutate.
Este o alternativa sanatoasa pentru cei cu intoleranta la lactoza
Pentru cei care au intoleranta la lactoza din lapte, exista formule de lapte praf cu un continut redus de lactoza, precum si alternative vegetale pe baza de soia, caju, alune, migdale, anacard, nuca de cocos, canepa, ovaz, orez, etc.
Concluzie
Laptele praf ofera organismului o varietate de nutrienti esentiali, vitamine si minerale. Pur si simplu, diluand lapte praf in apa, sau amestecandu-l cu alte ingrediente naturale in smoothie-uri, acesta poate satisface unele dintre nevoile nutritionale de baza ale organismului. Mai mult, laptele praf se poate gasi in diverse formule, special concepute pentru a oferi cat mai multe beneficii pentru sanatate si, totodata, este un produs alimentar care se poate pastra fara probleme pe perioada indelungate.
Viziunea Digital Metrics: Indrazneala, creativitatea, promptitudinea si atentia pentru detalii definesc agentia Digital Metrics in tot ceea ce face. Toate campaniile noastre au in centrul lor clientul si sunt orientate catre rezultate masurabile.
Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996. https://www.brol.ro