Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Ai greșit? 5 moduri elegante de a-ți cere scuze

Ai greșit? 5 moduri elegante de a-ți cere scuze

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
3708

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cuvinte sau expresii precum “Îmi pare rău” sau “Iartă-mă” sunt comune și se regăsesc în viața de zi cu zi a fiecăruia, indiferent de relația avută cu persoana de lângă. Să-ți ceri scuze, însă, devine o artă, mai ales atunci când amâni momentul. Se spune că greșeala recunoscută este pe jumătate iertată, dar cum faci să exprimi regretul într-un mod elegant și politicos? Cum îți ceri scuze față de partener sau partenera de viață, față de un prieten, de un vecin sau de colega de birou?

În cele ce urmează vei găsi câteva exemple care să te ajute să repari greșelile făcute față de cineva apropiat, indiferent de legătura pe care o ai cu omul respectiv. Nu uita că la baza unor scuze trebuie să stea sinceritatea și ideea de a repara greșeala făcută.

Fii scurt și nu te pierde în cuvinte

Un „iartă-mă” spus din suflet devine extrem de valoros și va fi perceput ca un regret real de persoana care-l aude și față de care ai greșit. Evită să te justifici și să te pierzi în explicații, încercând să convingi omul din fața ta că ai avut un motiv să-i greșești. Alege să-ți asumi responsabilitatea acțiunilor tale și exprimă-ți onest regretul. Nu te pierde în cuvinte și detalii care nu-și mai au rostul, decât în situații în care cel căruia îi adresezi scuzele vrea să afle ce s-a petrecut, de fapt. Nu inventa și nu te folosi de scuze nejustificate pentru a-ți acoperi acțiunile. Fii sincer în cuvinte și alege-le întotdeauna cu grijă.

Trimite un buchet de flori, alături de un mesaj de regret

Dacă i-ai greșit iubitei sau poate mamei, atunci un gest simbolic te poate ajuta să-ți îndrepți fapta. Alege să-i trimiți un buchet din florile preferate, la care să atașezi un mesaj de regret. Nu scrie mult, căci un simplu „îmi pare rău” este suficient pentru a induce ideea că îți ceri scuze pentru cele petrecute. Iar dacă ești dispus să ai o confruntare față-n față, atunci oferă direct buchetul de flori și exprimă mesajul de regret privind în ochi persoana căreia i te adresezi. Florile vor smulge un zâmbet, iar onestitatea ta va aduce iertarea mult dorită. Nu te teme să-ți arăți vulnerabilitatea, mai ales dacă ai rănit pe cineva.

Alege drept cadou un obiect ce știi că-i place

În general, un cadou este o variantă potrivită de a-ți cere scuze în cuplu. Dacă i-ai greșit partenerului de viață și vrei să-ți ceri iertare pentru fapta ta, atunci optează pentru un obiect despre care să știi sigur că-i va fi pe plac. În cazul în care iubește parfumurile, poți lua în calcul să-i dăruiești unul, alături de regretul tău exprimat sincer. Pentru iubitul sau soțul tău, un Hugo Boss parfum intens ar putea fi cadoul perfect, mai ales dacă se află printre aromele sale favorite. Altfel, în situația în care ești în căutarea unui dar pentru iubita ta, alege un parfum floral sau surprinde-o cu cel preferat, despre care știi că-l adoră. Va aprecia c-ai reținut care este parfumul ei de suflet.

Adresează o invitație pentru a avea o discuție de lămurire

Lucrurile au rămas neclare, iar faptul că nu ați putut explica ce s-a întâmplat de fapt în conflictul vostru a dus la o ceartă în toată regula. Ce poți face? Invită persoana față de care ai greșit la o cafea sau o un prânz în oraș. Oferă-i șansa de a afla exact cum au stat lucrurile și fii deschis în a răspunde la întrebări, dacă există aspecte rămase nelămurite.

Cere-ți iertare într-un mod inedit

Un alt mod prin care poți cere scuze este să pui la cale o poveste inedită. Scrie pe asfalt, în fața geamului, “iartă-mă” sau lasă-i un bilet în parbrizul mașinii. Condiția este să ai o relația apropiată cu persoana față de care îți exprimi regretul. Pune la contribuție imaginația și fă în așa fel încât să obții iertarea și o îmbrățișare bonus.

Cuvintele sunt cea mai simplă metodă de a cere cuiva scuze, iar atunci când le întărești cu un gest, ele devin mult mai puternice. Există numeroase moduri prin care să spui “îmi pare rău”, dar totul depinde și de relația pe care o ai cu persoana respectivă.

Sursa foto: pexels.com/photo/sticky-note-with-apology-2022077/

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)