Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Alaiu colindătorilor

Alaiu colindătorilor

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
291

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de fecior, de fată și de gazdă: sunt doar câteva dintre datinile ce vor da farmec Alaiului colindătorilor, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale fiecărei ierni. Peste 200 de colindători din judeul Timiș vor aduce pe străzile Timișoarei urări de bine și belșug.

Luni, 19 decembrie 2022, la ora 12:00, alaiul se va deplasa în ritmul colindelor de altădată de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara către Piața Victoriei. În preajma orei 13:00, participanții la alai vor ajunge cu colindatul în fața Catedralei Mitropolitane, apoi se vor îndrepta către Mitropolia Banatului, unde vor susține un spectacol de datini.

Din Țara Făgetului vor colinda ”dubașii” din Făget, Pietroasa, Curtea și Margina. Îmbrăcați în straie ca odinioară, încinși cu tricolor și însuflețiti de spiritul Crăciunului vor porni colindatul în ritmul ancestral al dubelor, vestind speranța și bucuria.

Ansamblul Voitegeana din Voiteg, Ansamblul ”Junii Timișului”, Fanfara Banater Musikanten din Timișoara, grupuri vocale din Buziaș, Fârdea, Coșteiu, Ansamblul ”Iorgovanu Comloșan” din Comloșu Mare și Formația de Tineret a Ansamblului Profesionist Banatul vor umple de culoare și veselie străzile Timișoarei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii