Timisoara

Alergare stafeta cu scopul de a colecta bani pentru burse scolare

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 5 luni
Vizualizari
835

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Remus Sime, IT-istul din Timișoara care a inițiat în 2012 proiectul Alerg pentru o Cauză, organizează în perioada 6 – 7 septembrie 2014 a treia ediție de alergare caritabilă, prin intermediul căreia sunt colectate fonduri cu scopul de a fi date sub formă de burse unor elevi cu media la învățătură peste 9, în anul școlar precedent, și care provin din familii cu venituri modeste.

Față de primele două ediții, în cadrul cărora Remus Sime a alergat singur pe distanțe cu lungimi diferite, anul acesta, inițiatorul a mobilizat și alte persoane pasionate de alergare. Astfel, în perioada 6 – 7 septembrie va fi organizată o alergare ștafetă pe distanța Timișoara – Beiuș (BH), în total 200 de kilometri. Alergătorii vor parcurge tronsoane de cel puțin 5 kilometri, unii dintre participanți fiind înscriși pentru distanțe de 20 – 25 de kilometri. Totodată, fiecare alergător înscris și-a asumat să promoveze cauza pe cont propriu și să colecteze bani din donații, pentru a contribui la obiectivul cauzei.

De burse beneficiază elevi de la Colegiul Național Samuil Vulcan din Beiuș, localitatea natală a lui Remus Sime.
Toți alergătorii și sumele pe care și-au propus să le adune pot fi văzute pe pagina proiectului: alergpentruocauza.ro.
Pot fi vizualizate și donațiile colectate, precum și numărul de burse de studiu care pot fi acordate din banii strânși. Pe aceeași pagină sunt disponibile și informații despre edițiile anterioare, sumele colectate și bursele alocate.

Îmi doresc să continui acest proiect cât mai mulți ani. E modul prin care încerc să mă implic pentru a susține comunitatea în care eu m-am format și să susțin educația în liceul în care și eu am învățat și unde am început să-mi gândesc viitorul profesional. Tinerii au nevoie de încurajare pentru a lua deciziile corecte pentru viitorul lor, iar studiul, educația sunt un început foarte bun. Susținătorii Alerg pentru o Cauză și cu mine încercăm să oferim această încurajare prin burse de studiu lunare. Le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine în această cauză și îi invit și pe alții să sprijine tinerii buni la învățătură” – spune Remus Sime.

Ediția a treia a proiectului Alerg pentru o Cauză este susținută și de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri se implică în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.
Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont:
Sime Remus
IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU
Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10


La prima ediție Alerg pentru o Cauză au fost oferite 8 burse anuale în valoare de 1200 de lei, 2 burse parțiale a câte 600 de lei și 12 premii speciale în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite 7 burse anuale în valoare de 1200 de lei. Toți banii colectați sunt donați sub formă de burse sau premii.