Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Alergii sezoniere. Ce să facem?

Alergii sezoniere. Ce să facem?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
516

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O alergie sezonieră este o reacţie inflamatorie la un alergen din mediul înconjurator, care provoacă simptome neplăcute, cum ar fi răguşeala, strănutul şi inflamarea sinusurilor. Alergiile sezoniere sau polinoza afectează mulți oameni din întreaga lume. Cum să vă atenuați starea în timpul unei exacerbări a alergiilor sezoniere - citiți în materialul nostru.

Alergia sezonieră, ca orice altă alergie, este o reacție inadecvată a sistemului imunitar al organismului la substanțe individuale - alergeni. Alergiile sezoniere sunt în primul rând o reacție la polenul din plantele cu flori, deși alți alergeni, cum ar fi praful de oraș sau mucegaiul, pot declanşa alergia

Perioade de exacerbare a alergiei sezoniere:

  • aprilie-iunie, când înfloresc pomi fructiferi și diverși arbuști
  • Iunie-iulie - înfloresc cerealele și plantele de luncă
  • august-octombrie - plantele buruienilor cresc și polenizează, iar ciupercile de mucegai se răspândesc activ.

Simptomele alergiei sezoniere


Febra de obicei nu este prezentă în timpul alergiei sezoniere. În aşa mod, absența febrei, a slăbiciunii și a durerii musculare, ne ajută să distingem alergia sezonieră de răceala comună.

Și printre simptomele caracteristice pot fi remarcate:

  • rinită alergică cu eliberarea unei cantități mari de mucus, mâncărime la nivelul gurii și gâtului, strănut, congestie nazală;
  • conjunctivita alergică, care este inflamația și umflarea conjunctivei ochilor. Conjunctiva este membrana mucoasă transparentă care acoperă globul ocular și interiorul pleoapelor. Ochii se înroșesc, apare mâncărime, lăcrimație.

De asemenea, semnele alergiilor sezoniere pot include o exacerbare a astmului bronșic la persoanele care suferă de acesta. Marea majoritate a copiilor (până la 90%) și 70% dintre adulții cu astm bronșic suferă de astm alergic, care în sine este doar unul dintre simptomele alergiilor respiratorii.

Alergiile sezoniere la copii


Alergiile sezoniere la copii încep de obicei la 3-4 ani. Chiar dacă ești aproape sigur că bebelușul suferă de alergii sezoniere, în niciun caz nu trebuie să îl tratezi. Medicamentele antialergice și alte medicamente potrivite pentru copil au dreptul de a fi prescrise numai de un medic pediatru calificat după o serie de examinări.

Pastile pentru alergii sezoniere


În timpul unei reacții alergice, un hormon special, histamina, este eliberat în organism, sub influența căruia simptomele alergice „înfloresc”. Medicamentele care suprimă aceste simptome se numesc antihistaminice. Toate pastilele pentru alergii sezoniere (precum și pentru alergiile altor subspecii), precum şi cele incluse în lista de medicamente fara reteta. OTC, sunt disponibile în farmaciile din România şi pe platforme online de livrare.

Aceste medicamente sunt împărțite în generații - de la „mai vechi” la „mai noi”. În același timp, aceste medicamente au diferențe nu numai în perioadele de timp în care au fost dezvoltate, ci și în mecanismul lor de acţiune. Din generație în generație, medicamentele antihistaminice au eficiență diferită și un set de posibile efecte secundare.

1. Prima generație de medicamente pentru alergii sunt cele care conțin ingrediente active:
  • mebhidrolină
  • cloropiramină (Suprastin);
  • difenhidramină (Calmaben);
  • clemastina (Tavegyl);

Toate aceste remedii sunt ieftine, iar efectul lor durează 4-12 ore. Dar, în același timp, aceste medicamente suprimă activitatea tuturor receptorilor celulari. Cu alte cuvinte, ele nu numai că previn producerea de histamine, ci afectează și metabolismul organic în general și au un efect negativ asupra sistemului nervos, rinichilor, ficatului etc., iar atunci când sunt luate pentru o perioadă lungă de timp, pot crea dependență.

2. Medicamentele de a doua generație pentru alergii conțin:
  • loratadină (Loratadină)
  • azelastină
  • cetirizină (Cetirizine, Celerg etc.)
  • acrivastina.

Aceste medicamente acționează selectiv asupra receptorilor „responsabili” de dezvoltarea reacțiilor alergice. Ele pot fi luate mult mai rar decât antihistaminicele de prima generație - de obicei medicamentele de a doua generație se beau o dată pe zi. Efectul persistă aproximativ o săptămână după încheierea consumului. Cursul poate dura până la 12 luni. Aceste medicamente au mai puține efecte secundare decât prima generație, dar unele dintre ele au efecte cardiotoxice.

3. A treia (nouă) generație de antihistaminice este reprezentată de medicamente cu ingrediente active precum:
  • desloratadină (Desloratadină)
  • fexofenadină (Ewofex, Telfast, Allegra)
  • levocetirizină (Levocetirizină, Xyzal etc.).

Toate aceste substanțe sunt metaboliți activi care acționează numai asupra receptorilor celulari periferici și nu afectează niciun alt proces din organism. Puteți lua aceste medicamente în doze minime, iar combinarea lor cu alte medicamente și băuturi alcoolice este, de asemenea, permisă. Antihistaminicele de nouă generație sunt adesea prescrise copiilor. Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor avantaje, ele au încă un efect cardiotoxic ușor. Toate medicamentele menționate mai sus, precum și alte medicamente și produse din farmacie, pot fi comandate la domiciliu aici - prin serviciul de livrare de medicamente Liki24.ro

Alimentaţia în cazul alergii sezoniere


Persoanele care suferă atât de alergii sezoniere, cât și de alte forme de alergie, li se recomandă să include în dietă:
Ø ghimbir, turmeric
Ø usturoi, ceapă, hrean
Ø portocale, ananas, kiwi
Ø ardei iute (dacă nu există probleme cu tractul gastrointestinal).

Toate aceste produse ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea intensității reacțiilor alergice.

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro