Timisoara

Amenajarea unei bai mici de apartament: 5 ponturi

Amenajarea unei bai mici de apartament: 5 ponturi

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 luni si 6 zile
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Băile mici sunt adesea considerate a fi greu de amenajat pentru că spațiul aferent acestora nu permite schimbări majore la nivel de aspect. Totuși, chiar și cele mai mici băi pot beneficia de un plus de frumusețe, iar pentru aceasta îți prezentăm următoarele sfaturi de amenajare.

Alege accesorii de baie pentru un aspect mai organizat Dacă vrei ca baia ta să pară mai organizată și mai aspectuoasă, atunci ar trebui să începi chiar de la cele mai mici detalii. Poți schimba aspectul băii tale folosind accesorii pentru baie și seturi speciale care să constituie atât decorul potrivit, dar care să asigure și utilitate deopotrivă.

Accesoriile pentru baie sunt diverse, iar unele modele îți pot oferi exact ceea ce îți este necesar la nivel de decorare a băii. Dispenserele automate sau seturile cu accesorii de tip pahar pentru periuțe, dozator manual pentru săpun și savonieră sunt o bună alegere pentru o baie mică, deoarece acestea vor fi centrate în jurul obiectelor sanitare.

Alege o culoare deschisă pentru pereți

Pereții băii tale ar trebui să fie cât mai luminoși dacă baia ta este de dimensiuni mici, așa că poți opta pentru varianta de vopsea lavabilă de culoare deschisă sau pentru piatră naturală, ori gresie și faianță în tonuri și nuanțe cât mai deschise la culoare. Nuanțele deschise au proprietatea de a face spațiul să pară mai mare, iar dacă apelezi la finisaje lucioase, acestea vor spori senzația. Alege întotdeauna culori care să se potrivească și cu obiectele sanitare pentru că în acest fel vei obține un aspect unitare al camerei.

Schimbă obiectele sanitare

Dacă ai o baie mică, dar obiectele sanitare vor fi mari, vei vedea că efectul va fi acela de aglomerare. Poți egaliza cumva situația dacă alegi să schimbi obiectele sanitare vechi și să optezi în loc pentru elemente moderne, care ocupă mai puțin loc. Cada, chiuveta și vasul de toaletă sunt elementele de care ar trebui să te ocupi deoarece acestea ocupă în general cea mai mare pondere a camerei de baie. Înlocuiește așadar cu lavoare moderne și vase de toaletă suspendate, dar și cu o cadă de baie de tip stand alone sau cu o cădiță de duș walk-in. Fiecare dintre aceste articole de utilare a băii îți vor aduce centimetri în plus, drept pentru care baia ta va arăta cu mult mai spațioasă.

Folosește mobilier suspendat

Mobilierul suspendat este o soluție pentru a câștiga spațiu la nivel inferior, iar în acest sens poți alege dulapuri speciale de baie de tip cabinet, care îți oferă suficient de mult spațiu astfel încât să poți organiza tot ceea ce ai nevoie. Pe de altă parte, poți folosi dulapuri moderne, de tip soldat, în care să poți organiza prosoapele de baie sau alte tipuri de produse de care ai nevoie în mod curent. Dulapurile sunt elemente importante în cadrul băii, pentru că acestea te ajută să păstrezi ordinea, iar ordinea este necesară mai ales în cazul spațiilor foarte mici.

Fă o relocare a mașinii de spălat

Dacă ai o mașină de spălat atunci ar trebui să ai în vedere montarea acesteia în altă zonă a locuinței, dacă vrei să te bucuri de mai mult spațiu în baia ta. De asemenea, dacă ai și un uscător, în loc să îl așezi în plan orizontal, lângă mașina de spălat, ar trebui să reconsideri situația și să optezi pentru ridicarea acestuia peste mașina de spălat. Există kituri speciale care pot asigura susținerea, așa că nu va trebui să îți faci griji cu privire la distribuirea corectă a greutății.

Nu este obligatoriu ca o baie mică să însemne în mod automat și disconfort sau un spațiu inestetic. Aplică aceste idei și fă din baia ta un adevărat loc de vis de care să te poți bucura pe măsura așteptărilor.

Sursa foto: vivre.ro

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari