Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Asigurari auto - Ce poți face când găsești mașina lovită în parcare?

Asigurari auto - Ce poți face când găsești mașina lovită în parcare?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
401

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sa găsești mașina lovită în parcare și să nu știi cine este responsabil pentru o astfel de situație este un eveniment foarte neplăcut dar care se poate întâmpla destul de des din păcate. Numărul foarte mare de autovehicule, graba unor șoferi dar și faptul că unii dintre aceștia încearcă să parcheze în locuri care nu sunt suficient de mari pentru a putea realiza o parcare în condiții de siguranța, sunt cele mai populare motive pentru care au loc astfel de evenimente neplăcute

Atunci când ai vrut să pleci la serviciu ai constatat că autovehicul a fost lovit în parcare? Iată ce trebuie să faci

Să vrei să pleci la serviciu și să constați că autovehiculul a fost lovit în parcare și că nu ai nici o informație cu privire la persoana care este responsabilă de comiterea accidentului, este cea mai proastă modalitate prin care îți poți începe ziua. Din nefericire se întâmplă destul de des o astfel de situație așa că trebuie să știi care sunt pașii care trebuie parcurși pentru a nu fi nevoit să suporți costul reparației. Dacă deții cele două tipuri de asigurari auto, nu va trebui să suporți din propriul buzunar costul reparației. Chiar și dacă nu deții o poliță de asigurare de tip CASCO, nu va trebui să suporți costurile, asta în cazul în care respecți următorii pași:

  • Depunerea plângerii la poliția rutieră în maxim 24 ore de la constatarea faptei. Nerespectând acest pas, va trebui să suporți din propriul buzunar cheltuielile aferente reparării și există riscul de a rămâne pentru 30 de zile fără permisul de conducere. Ca urmare a plângerii depusă la sediul poliției rutiere, va trebui să primești un număr de înregistrare dar și o dovadă care să te ajute să primești despăgubirea de care ai nevoie pentru a nu fi obligat să suporți din propriul buzunar costul reparației.
  • Contactarea Fondului pentru Victimele Străzii este următorul pas pe care trebuie să îl faci după ce primul pas a fost parcurs. Acest fond face parte din Biroul Asiguratorilor Auto din România și are drept scop despăgubirea proprietarilor de autovehicule a căror mașini au fost lovite de către persoane rămase neidentificate sau de către șoferi care nu dețineau polița de asigurare obligatorie.
  • Așteptarea răspunsului și identificarea celui mai bun service auto pentru a putea repara paguba avută este pasul final care trebuie să fie parcurs pentru a putea termina cu bine tot procesul.

Trebuie menționat faptul că pentru a putea realiza pașii prezentați în rândurile de mai sus este necesar ca ITP-ul și RCA-ul propriei mașini să fie valabile. În caz contrar, va trebui să suporți cheltuiala necesară pentru ca mașina să fie reparată.

Optează pentru deținerea celor 2 tipuri de asigurări auto pentru ca evenimentele rutiere soldate cu daune materiale sau umane să nu îți dea bătăi de cap

Piața asigurărilor auto propune șoferilor 2 tipuri de asigurări auto. Este vorba despre RCA și CASCO. Asigurarea de tip RCA este obligatorie în timp ce asigurarea de tip CASCO este opțională. Este clar că nu se poate vorbi dacă este sau nu utilă deținerea unui RCA, pentru că este obligatorie deținerea acesteia. Însă, se poate vorbi despre utilitatea pe care o oferă deținerea unei asigurări de tip CASCO. Având în vedere că deținerea unei asigurări auto CASCO este opțională, iată care sunt cele mai importante beneficii ale deținerii acesteia:

  • Asigură plata daunelor materiale cauzate de către persoanele rămase necunoscute așa cum sunt de exemplu majoritatea persoanelor care lovesc mașinile aflate în parcări.
  • Acoperă atât daunele materiale comise altor participanți la trafic cât și daunele materiale ale propriei mașini.
  • Contrbuie la protejarea investiției făcută. Asigurarea CASCO este achiziționată în special de către șoferii care conduc mașini noi. Pentru ca acestea să poată fi utilizate în cele mai bune condiții pentru o perioadă foarte lungă de timp se recomandă achiziționarea unei polițe de asigurare de tip CASCO.
  • Contribuie la protejarea aspectului mașinii. Există mai multe tipuri de asigurare de tip CASCO, una dintre acestea acoperind plata necesară reparării oricărei zgârieturi apărută pe caroseria mașinii.
  • Acoperă daunele produse de către incendii, inundații, cutremure, etc. Cu toate că astfel de catastrofe se produc foarte rar este mult mai bine de prevenit decât de tratat.


Fie că este vorba despre asigurarea necesară autovehiculului, calătoriei sau locuinței, pint.ro este mereu deschis!


Nu doar autovehiculele trebuie să fie asigurate pentru a putea fi utilizate în cele mai bune condiții ci și alte categorii de produse. Pentru a le putea asigura în orice moment al zilei, apelați la Pint.ro. Varietatea de produse, prețurile avantajoase dar și modul simplu prin care se pot achiziționa asigurările sunt motive pentru care pint.ro este soluția ideală pentru achiziționarea asigurărilor!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro