Timisoara

Care sunt avantajele unui recorder portabil cu bluetooth

Care sunt avantajele unui recorder portabil cu bluetooth

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 saptamana si 3 ore
Vizualizari
58

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Recorderul portabil, sau reportofonul, cum îl știm mulți dintre noi, este un dispozitiv cu ajutorul căruia poți face cu ușurință înregistrări audio de calitate. Nu este la fel de nou ca unele dintre gadgeturile pe care le găsim pe piață, însă producătorii au ținut pasul cu evoluția tehnologică, iar modele actuale par OZN-uri pe lângă primele reportofoane.

În articolul de față ne vom referi la un astfel de model nou, mai precis la cu recorderul portabil cu bluetooth, care reprezintă la acest moment vârful de gamă. Așadar, iată ce avantaje are un astfel de reportofon, față de celelalte modele!

Spațiu de stocare generos

Primele modele de reportofon imprimau înregistrările pe casete audio, în timp ce modelele digitale utilizează propriul spațiu de stocare sau carduri de memorie. În general, spațiul de stocare de care dispune un reportofon digital este de 4 GB, ceea ce îți permite să înregistrezi circa 6 ore în format WMA și aproximativ 70 de ore în format MP3. Dacă nici atât nu ți se pare suficient, poți opta pentru un model cu un spațiu de stocare mai generos sau unul care permite atașarea unui card de memorie extern.

Descărcarea wireless a datelor

Înregistrările pot fi păstrate în reportofon, însă la un moment dat riști să se umple spațiul de stocare și să ștergi din greșeală materiale de care mai ai nevoie. De aceea este indicat să descarci pe laptop sau pe calculator înregistrările care îți trebuie, iar pe cele și-au servit scopul să le ștergi. În cazul recorderelor digitale fără bluetooth, transferul se face prin USB, fie conectând un cablu între reportofon și calculator, fie conectând direct dispozitivul de înregistrare, asemenea unui stick. În cazul recorderului cu bluetooth nu ai nevoie nici de cablu nici de USB, pentru că acesta îți oferă și oportunitatea de a face transferul datelor wireless.

Controlul dispozitivului de la distanță

Datorită opțiunii bluetooth, reportofonul poate fi conectat și la smartphone sau la tabletă, printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil. Cu ajutorul acestei aplicații, vei putea să controlezi recorderul de la distanță. Astfel, dispozitivul poate fi pornit sau oprit din telefon, aplicația având disponibile și o serie de alte setări care pot fi reglate de la distanță.

Redarea fișierelor pe un difuzor extern

Reportofoanele sunt dotate cu un difuzor pentru redarea fișierelor audio, însă calitatea sunetului nu este întotdeauna una perfectă. Pentru o redare cât mai fidelă, este nevoie de un difuzor mai mare, cum ar fi boxele de la calculator. Cu ajutorul unui recorder cu bluetooth poți reda fișierele audio pe un alt difuzor fără a fi nevoie să transferi datele pe alt dispozitiv. De exemplu, te poți conecta la o boxă portabilă sau la o pereche de căști wireless, iar dacă nu ai la îndemână un astfel de dispozitiv poți reda fișierele și prin intermediul telefonului.

Calitate superioară a sunetului

Mulți se întreabă de ce e nevoie de un reportofon, când au la dispoziție un smartphone pe care-l pot folosi pentru a înregistra la fel de bine. Răspunsul e ușor de aflat, comparând o aceeași înregistrare făcută simultan cu un recorder portabil și cu un telefon mobil. Chiar și pentru cine nu are o ureche muzicală foarte bine formată va fi evident că înregistrarea făcută cu recorderul are o calitate mai bună a sunetului, iar acest lucru se datorează microfonului sau microfoanelor din dotare. În plus, utilizatorul poate să apeleze la o serie de setări ale microfonului, pentru a atenua zgomotele de fond sau, din contră, pentru a surprinde și sunetele ambientale.

Acestea sunt principalele motive pentru care ar trebui să alegi un recorder cu bluetooth, în cazul în care vrei să-ți achiziționezi un dispozitiv de înregistrare performant.

Sursa foto: unsplash.com/photos/aBBLoTDmINo