Timisoara

Ce beneficii ai, dacă apelezi la un service autorizat

Ce beneficii ai, dacă apelezi la un service autorizat

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
312

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unele dintre mașinile din România sunt achiziționate la mâna a doua, de aceea, mulți dintre proprietarii acestor autovehicule nu cunosc dacă ar trebui să meargă cu acestea într-un service autorizat, sau să se adreseze mecanicilor care lucrează independent.

În cazul mașinilor noi, decizia este simplu de luat, toate reviziile și reparațiile, din perioada garanției, trebuie să fie făcute doar la reprezentanța firmei de mașini. Dilema poate apărea în momentul în care mașina iese din garanție sau când se achiziționează o mașină second-hand. Cei mai mulți dintre șoferii care apelează la service-urile private o fac gândindu-se la costurile mai mici, însă în cele ce urmează îți vom arăta de ce este mai bine să mergi cu mașina la reprezentanța firmei auto a mașinii tale.

Ai garanția unor piese de calitate


Service-urile care aparțin reprezentanței firmei auto nu lucrează cu piese „de la dezmembrări”, sau comandate de la producători neautorizați, care, deși sunt mai ieftine, nu îți oferă garanția că nu vor ceda la scurt timp. La reprezentanță, piesele uzate se înlocuiesc cu piese noi originale, furnizate direct de producător. Așadar, pe lângă faptul că sunt superioare calitativ, acestea au și garanție, iar aceste beneficii justifică prețul ceva mai ridicat.

Mecanicii sunt specializați pe o anumită marcă auto


Lucrând într-o reprezentanță auto, mecanicii se specializează pe marca respectivă de autovehicule, astfel le este mai ușor să identifice și să remedieze problemele care apar. Spre exemplu, la reprezentanța auto Ford, mecanicii de la service sunt familiarizați atât cu modelele mai vechi, cât și cu cele noi, și își fac treaba mult mai bine decât un mecanic care lucrează cu mai multe mărci de mașini, în fiecare zi. Fiecare marcă de vehicule are propriile caracteristici tehnologice, iar cei care le cunosc cel mai bine sunt mecanicii de la reprezentanța auto.

Nu riști să fii păcălit


Nu puțini sunt șoferii care au avut experiențe neplăcute cu service-urile private. Există situații când aceștia au solicitat piese noi, însă le-au fost montate piese second-hand. De asemenea, în alte situații, au fost schimbate piese care nu aveau niciun defect, doar pentru a încărca factura de plată, sau când piesele noi au fost sustrase și înlocuite cu altele mai uzate. Lista poate continua, însă niciunul din aceste episoade nu s-a petrecut într-un service al reprezentanței auto. Secțiile de reparații sunt monitorizate permanent, iar mecanicii nu au nici un interes să apeleze la astfel de subterfugii.

Diagnoză mult mai precisă


Service-urile auto folosesc testere pentru a identifica erorile prezente la mașinile aduse la reparat, iar o diagnoză cât mai exactă nu poate fi realizată decât cu un tester dedicat. Service-urile independente folosesc în general testere universale, care nu identifică toate erorile sau oferă informații incomplete. În plus, softurile folosite sunt mai vechi și se dovedesc inutile în cazul modelelor noi, cu tehnologii tot mai sofisticate. În schimb, în service-urile autorizate folosesc doar testere dedicate mărcii respective, cu softuri actualizate pentru fiecare model. Din acest motiv, mulți proprietari, care merg cu mașina la mecanici independenți nu reușesc să identifice sursa problemelor. Însă, în momentul în care ajung în final la reprezentanța auto, problemele mașinii lor se rezolvă în scurt timp.

Mașină la schimb, pe timpul reparației

E destul de neplăcut când trebuie să îți lași mașina în service câteva zile și ai nevoie de ea, însă dacă o duci la sediul reprezentanței poți să rezolvi și această problemă. Deoarece poți primi o mașină la schimb, pe toată perioada reparației, care să te ajute să te deplasezi unde ai nevoie, în acest interval.

Sperăm că ți-am oferit suficiente argumente pentru a alege un service auto autorizat, atunci când ai probleme cu mașina, sau când trebuie să-i faci revizia periodică.

Sursa foto: unsplash.com/photos/bEGTsOCnHro