Timisoara

Ce poti vizita in Budapesta, capitala Ungariei

Ce poti vizita in Budapesta, capitala Ungariei

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
754

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ce poti vizita in Budapesta, capitala Ungariei
Daca locuiesti in partea de vest a tarii, in orase precum Timisoara, Oradea, Arad s.a.m.d., atunci nu poti neglija Budapesta, capitala Ungariei.

Cu un buget redus te poti bucura de o mini – vacanta sau un city- break, petrecut impreuna cu prietenii ori cu prietena in Budapesta.

In Budapesta poti ajunge cu masina persoanala sau daca sunteti un grup mai numeros de prieteni puteti inchiria un microbuz. In Timisoara, firma Pej Company ofera servicii de felul acesta.

Fie ca pleci cu masina personalasau cu microbuzul inchiriat de la firma de transport, in aproximativ trei ore ajungi in Budapesta. Din Timisoara in Budapesta poti ajunge circuland doar pe autostrada.
Este atat de simplu incat nu ai nevoie nici macar de GPS. Poti castiga timp daca-ti achizitionezi cu o zi inaite de plecare o vinieta de 10 zile pentru Ungaria, care costa putin sub 50 lei. Asta in cazul in care mergeti cu masina personala.

Cateva obiective de vizitat
Este destul de usor sa te orientezi in Budapeste deoarece cele mai multe obiective turistice se afla de-a lungul Dunarii. Cu o incaltaminte lejera in picioare, poti incepe periplul de pe malul stang al Dunarii, fara a fi nevoie sa apelezi la mijloacele de transport in comun.

1. Castelul Buda
Castelul este in stil baroc, a fost construit in sec al XVIII – lea si are 200 de incaperi, aranjate simetric in jurul domului central, care are 62 de metri inaltime.
In fata domului vei observa statuia Printului Eugeniu de Savoya, unul din eroii maghiari care i-a invins pe otomani. Tot aici poti vedea cabinele de funiicular alunecand pe sine. Funicularul a fost inaugurat in 1870 si se afla pe lista patrimoniului UNESCO.

2. Biserica Matthias
De la castelul Buda poti merge la Biserica Matthias, lacasul de cult a fost finalizat in anul 1269, dar o perioada de timp a fost transformata in moschee de catre otomani. Biserica a fost loc de incoronare pentru mai multi imparati ai Imperiului Austro-Ungar, printre care Imparatul Franz Joseph al Austriei impreuna cu sotia sa Elisabta.

3. Bastionul Pescarilor
Bastionul Pescarilor este una din cele mai frumoase atractii turistice din Budapesta. Pescarii din Evul mediu pe acest loc si-au construit instalatiile de aparare impotriva invadatorilor. Cladirea actuala a fost finalizata in 1902 si este chiar mai frumoasa decat cladirea Parlamentului dupa unii.

4. Podul cu Lanturi
Podul cu Lanțu a fost finalizat in anul 1849 si leagă Piața Clark Adam din Buda de Piața Szechenyi din Pest. Printre primii care au pasit peste acest pod au fost soldatii armatei ungare, in timpul Razboiului de Independenta.

5. Promenada de-a lungul Dunarii
Zona de promenada din Budapesta este frumos amenajata. Exista piste pe unde lumea se plimba cu bicicleta si locuri speciale unde te poti odihni pe banca.

6. Cladirea Parlamentului Ungar
Cu adevarat o bijuterie este cladirea Parlamentului. Ca si dimensiune, cladirea Parlamentului este a treia ca marime din lume. Cladirea a fost construita in anul 1886 in stil neo-gotic.

7. Centrul istoric
Centru istoric este un labirint de stradute pietonale cu o multime de magazine si restaurante. Odata cu apusul soarelui centru plinde viata, iar oamenii ies din case pentru a se plimba sau a servi ceva la restaurant.
Asadar, intr-un weekend te poti desprinde pentru a face o iesire cu masina personala sau cu un microbuz inchiriat in Budapesta, capitala Ungariei.