Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Ce propietati aduc saltele lamelare vata bazaltica intr-o locuinta!

Ce propietati aduc saltele lamelare vata bazaltica intr-o locuinta!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
335

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Izolarea corespuzatoare a unei locuinte depinde foarte mult de calitatea vatei bazaltice alese de catre proprietar. Desi multi decid sa faca rabat de la calitate, acest aspect poate influenta negativ locuinta pe termen lung. Cei care decid sa investeasca in saltele lamelare vata bazaltica, beneficiaza pe termen lung de proprietati de izolare mai bune pe termen lung si de un randament energetic satisfacator.

Textile tehnice sunt un nou orizont pentru realizarile din industrie, iar materialele folosite in trecut nu mai sunt deloc satisfacatoare. Textile tehnice au o varietate de aplicatii si sunt folosite in multe industrii. Respectarea specificatiilor produsului final reprezinta o mare provocare, in special pentru bunurile industriale. Textile tehnice au cunoscut o dezvoltare rapid in industria textila. Textile inlocuiesc materialele traditionale din diferite sectoare ale economiei nationale. Cresterea gradului de constientizare a mediului in intreaga lume a declansat o schimbare de paradigma catre proiectarea materialelor compatibile cu mediul.

Utilizarea tot mai mare a materialelor compozite polimerice in diverse domenii ale aplicatiilor textile tehnice necesita dezvoltarea de produse capabile sa indeplineasca atat cerintele tehnice, cat si cerintele de mediu tot mai stricte. Cea mai obisnuita armatura de fibre din rasina este fibra de sticla. Exista alte tipuri de fibre pentru armare, cum ar fi fibrele de carbon si fibrele de plastic. Fibra de sticla si carbon, ca intariri in compozite, este mai utila, deoarece poseda proprietati mecanice si termice excelente si durabilitate.

Studiul fibrelor naturale a devenit din ce in ce mai important in ultimii ani datorita constientizarii crescande a necesitatii de a proteja resursele ecologice si de mediu, inclusiv reducerea resurselor forestiere. In ciuda avantajelor fibrelor naturale fata de cele traditionale (cost redus, densitate redusa, proprietati de rezistenta specifica acceptabile, uzura redusa a sculei si biodegradabilitate), acestea sufera de mai multe dezavantaje, cum ar fi natura lor hidrofila (care afecteaza compatibilitatea cu matricea polimerica hidrofoba), imprastierea in proprietati mecanice si temperatura de procesare scazuta necesara. In consecinta, sunt studiate in prezent noi materiale de armare.

O astfel de noua intarire ar putea reprezenta o fibra bazaltica. Fibrele minerale din bazalt nu sunt descoperiri noi, dar adecvarea lor ca armare in compozite polimerice este o problema relativ noua. Aceasta fibra minerala emergenta este naturala, sigura si usor de reciclat. Fibrele de bazalt au proprietati fizice si chimice bune, precum si o buna aderenta la metale, epoxi si lipici. Nu numai ca se mandresc cu o buna rezistenta mecanica si chimica, dar prezinta si proprietati excelente de izolare termica, electrica si acustica. Datorita tuturor acestor proprietati favorabile, fibra de bazalt poate fi utilizata in mai multe aplicatii in textile tehnice. In aceasta lucrare au fost discutate o scurta introducere a proprietatilor si aplicatiilor fibrelor bazaltice.

Fibra de bazalt este cunoscuta sub numele de material industrial verde. Fibra de bazalt este cunoscuta in mod colocvial ca „materialul verde nepoluant din secolul XXI”. Bazaltul este un material natural care se gaseste in roci vulcanice provenite din lava inghetata, cu o temperatura de topire cuprinsa intre 1500˚C si 1700˚C. Fibrele de bazalt sunt 100% naturale si inerte. Produsele din bazalt nu au reactii toxice cu aerul sau apa, sunt incombustibile si rezistente la explozie. Cand sunt in contact cu alte substante chimice, acestea nu produc reactii chimice care pot afecta sanatatea sau mediul. Au fost testate si s-au dovedit a fi ne-cancerigene si netoxice.

Fibra de bazalt poate fi clasificata ca material durabil deoarece fibrele de bazalt sunt fabricate din material natural si in timpul productiei sale nu se adauga aditivi chimici, precum si solventi, pigmenti sau alte materiale periculoase. Fibrele de bazalt sunt ecologice, deoarece reciclarea acestora este mult mai eficienta decat fibrele de sticla. Particulele sau fragmentele sale fibroase datorate abraziunii sunt prea groase pentru a fi inhalate si depozitate in plamani, dar se recomanda ingrijire la manipulare.

Aplicatiile bazaltice sunt bine cunoscute din epoca romana, unde acest material a fost folosit in forma sa naturala ca pavaj si piatra de constructie. Francezul Paul Dhé a fost primul cu ideea de a extrage fibra din bazalt si a primit patentarea SUA in 1923. Bazaltul este cunoscut pentru proprietatile sale mecanice excelente, rezistenta la absorbtia umezelii, rezistenta la lichide si medii corozive, durabilitatea in serviciu si o mare versatilitate. O gama larga de aplicatii ale bazaltului si ale produselor sale includ utilizarile sale in ingineria civila, auto, constructia de ambarcatiuni, pale de turbine eoliene si articole sportive.

Bazaltul poate fi utilizat in tuburi, bare, racorduri de tevi, termoizolarea interioara si izolarea fonica a podelelor, peretilor, peretilor cadrului, cojilor cazanelor, rezervoarelor, cosurilor de fum, structurilor de protectie impotriva incendiilor etc. datorita aplicatiilor sale puternice in materialele de constructie. Proprietatile luate in considerare pentru selectarea unui material in sectorul constructiilor sunt: o duritate buna, proprietati mecanice ridicate, rezistenta la coroziune, interval extins de temperatura si proprietati foarte bune de izolare.

O caracteristica cheie a izolatiei din vata de piatra este rezistenta la foc. Produsele din vata de piatra sunt incombustibile si nu vor dezvolta fum sau vor favoriza raspandirea flacarii, chiar si atunci cand sunt expuse direct la foc. Unele produse din vata de piatra pot rezista chiar si la temperaturi de pana la aproximativ 1177 ° C care este chiar mai fierbinte decat vor ajunge vreodata majoritatea incendiilor.

Alege produsele din gama oferita de magazinul e-izolatii.ro pentru o locuinta mai sigura si in conformitate cu noile norme de constructie din tara noastra!

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro