Timisoara

Concerte si lansari de albume la Sinagoga din Cetate

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
1060

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Exit Oz debutează cu un album centrat pe elementul Pământ, un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a exclude momentele de paroxism. Muzica propusă de acest trio nu se înscrie cu ușurință în vreun gen muzical prestabilit. Atmosfera serenă a elementelor folclorice de pe acest album se îmbină cu sobrietatea dark jazz-ului și simbolizează confluența Est-Vest din regiunea cea mai Vestică a unei țări din Estul Europei, loc în care toți cei trei membri ai formației s-au întors dupa ani petrecuți în Lisabona, Londra și Barcelona.

Exit Oz -Alex Iovan - tenor saxophone, vocals / Ovidiu Zimcea - bass, sampler, vocals / Dorothea Iordănescu - synthesizer, vocals.

Primul album Exit Oz conține 8 piese și este axat pe elementul Pământ. 'Împământenit' este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a omite momente de paroxism. Influențele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz.

Grafica albumului, care poartă un rol important în identitatea acestuia, a fost realizată de Ioana Vreme Moser, iar layout-ul de Alex Iliescu.

Concertul va cuprinde două părți, prima jumătate fiind albumul 'Împământenit', iar a doua anticipând trecerea la următorul album, centrat pe elementul Apă. Performanceul de lansare va avea și un suport vizual, realizat de Lucian Matei.

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta