Timisoara

Conferinta educationala: Noua pedagogie a mintii si a inimii pentru parinți si dascali

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 6 ani si 9 luni
Vizualizari
841

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 9 iunie 201810:00-14:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Conferință educațională
Oraș: Timisoara
Data: Sâmbată, 9 iunie 2018
Locație - Sala vieneză, str. Ady Endre 11
Ore de desfașurare: 10:00-14:30
Oana Moraru – profesor și mentor educațional – va susține evenimentul „Noua pedagogie a minții și a inimii pentru părinți și dascăli” în data de 9 iunie la Sala Vieneză din str. Ady Endre, nr. 11, între orele 10 și 14:30. Conferința face parte din Turneul ”Dialogurile Transformarii”, proiect conceput să transforme școala românească, să modernizeze mentalitățile despre educație în țara noastră și să revoluționeze pedagogia părinților și a dascălilor, cu metode și strategii concrete, la clasă și acasă. Proiectul constă într - un turneu național de conferințe și seminarii organizate pentru familii și cadre didactice, susținute într-o atmosferă dinamică în care întrebările directe ale participanților, preluate încă de la început, se îmbină cu demonstrații directe ale unor tehnici pedagogice de mare actualitate. Reprezentările prin imagine, sugestie muzicală și aplicațiile practice au intenția de a produce emoție și transformare, adică un nou mod de a înțelege copiii din punct de vedere fizic, cognitiv, emoțional și spiritual.
Turneul se numește “DIALOGURILE TRANSFORMĂRII (noua pedagogie a minții și a inimii pentru părinți și dascăli)”.
I. Scop: Transformarea mentalității românești despre educația prin condiționare înspre educația prezenței și a validării spiritului fiecărui copil.
II. Participanți: părinți și dascăli.
III. Conținut: tehnici și strategii pedagogice pentru integrarea gândirii, a emoției, a corpului și a spiritului în dezvoltarea copiilor, acasă și la clasă.
IV. Mesajul de bază: răspunde la întrebarea ”Cum își găsesc copiii drumul în viață?” și aduce în conștiința părinților și a dascălilor români nevoia de schimbare și tehnicille concrete de transformare a educației acasă și la clasă.
DIALOGURILE TRANSFORMĂRII își propun să împuternicească fiecare participant cu tehnici și metode care slujesc ideii de copil echilibrat, capabil să își găsească vocația și să își urmeze calea, în ciuda sistemului școlar disfuncțional de astăzi.
V. Finalitate: revoluționarea educației românești și ieșirea din mentalitatea de secol XIX în privința educației, prin crearea unei mase critice de părinți și dascăli transformați spiritual și profesional.

“Vă învit la o întâlnire bazată pe întrebările voastre, pe intervențiile voastre directe și spontane, pornind de la convingerile sau conflictele sufletești pe care le avem ca profesori sau părinți în fața noilor generații de copii! Experiențele și prezența voastră în fața celorlalți, alături de mine- vor transforma întâlnirea noastră în energie adevărată și inspirație imediată!
Vin cu toată experiența mea de peste 20 de ani în școală, ca mamă, ca dascăl, ca director și formator - cu intuiția și cunoașterea deopotrivă a sute de studii și cercetări despre psihologia copilului și managementul învățării autentice. Și mai ales cu șansa de a fi văzut câteva generații de copii crescând sub ochii mei, de la 2 la 16 ani, aceeași dar în continuă transformare.
- Ce îl face pe unul să reușească?
- Ce îl face pe altul să renunțe?
- Când se întoarce cheia autodeterminării?
- Care experiență sau care dascăl, ce acțiune, ce cuvânt poate hotărî destinul copilului meu?”
–Oana Moraru-
Despre Oana Moraru:
  • Mentor educațional;
  • Publicist pe teme educationale;
  • Formator didactic și consultant educational în domeniul școlilor private și publice în România;
  • Manager și fondator Școala Helikon Călărași (grădiniță, ciclu primar, gimnazial și liceal - școală acreditată);
  • Coordonator Agenția pentru Mentorat Educațional ”Helikon” - furnizor cursuri /ateliere pentru copii, părinți și profesori;
  • Fondator platforma www.voceaparintilor.ro;
  • Absolventă Facultatea de Litere, Universitatea București - Profesor Limba română/Limba engleză;
  • Absolventă Liceul Pedagogic București - Educator și învățător.
Temele abordate:
  1. Relația familie-școală (cum ar trebui sa se poziționeze familia în relația cu învățătorul/
profesorul)
  1. Soluții tehnice la clasă și acasă
  2. Transformare de ordin emoțional (parinte- copil- profesor)
  3. Etapele de dezvoltare ale copilului până la adolescență
  4. Depistarea și încurajarea talentelor
  5. Posibile trasee academice pentru diferite tipologii de copii și inteligente

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe facebook, pe pagina grădiniței Arta în nori. Înscrierile se fac prin email voceaparintilor@gmail.com sau prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina de facebook a evenimentului.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro