Timisoara

Conferinta de incheiere a proiectului „Poles of Cultures”

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
746

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 21 noiembrie 20149:00-17:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Primăria Municipiului Timișoara, Primăria Orașului Zrenjanin, Primăria Orașului Panciova și Parlamentul Civic Orașul Liber Vârșeț în colaborare cu Institutul Intercultural Timișoara au desfășurat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Serbia proiectul multianual „Poles of Cultures”. Pentru a marca încheierea proiectului Institutul Intercultural Timișoara organizează în următoarea perioadă următoarele două evenimente:
Joi, 20 noiembrie 2014, de la ora 14:00, va avea loc un eveniment de matching, ce se va desfășura în sala Viena a Hotelului Timișoara, în cadrul căruia aproximativ 100 de operatori culturali din cele două țări au prilejul de a se cunoaște și a pune bazele unor colaborări viitoare.

Vineri, 21 noiembrie 2014, se va desfășura în intervalul orar 9:00 – 17:30, în sala festivă a Casei Adam Müller Guttenbrunn, conferința finală a proiectului. În cadrul conferinței vor fi prezentate rezultatele proiectului, va avea loc o dezbatere cu tema „Interculturalismul ca reper al candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii” și va fi semnat un protocol de colaborare culturală între autoritățile locale din orașele Timișoara, Panciova și Zrenjanin în vederea dezvoltării schimburilor culturale în regiune.

Prezenți la conferință vor fi experți din Franța, Germania, Italia, România și Serbia. Centrul Cultural German Timișoara participă ca partener la aceste evenimente prin susținerea participării doamnei prof. Gabriela Dolff-Bonekämper de la Universitatea Tehnică din Berlin. Specialistă în istoria artei și în analiza și promovarea patrimoniului cultural, prof. Dolff-Bonekämper are la activ numeroase colaborări cu Divizia de Politici Culturale a Consiliului Europei, inclusiv în cadrul activităților ce au dus la elaborarea Convenției de la Faro, privind valoarea socială a patrimoniului cultural. Prof. Dolff-Bonekämper este o bună cunoscătoare a patrimoniului din Timișoara și a avut un rol cheie în pilotarea din 2007, pentru Consiliul Europei, a unei metodologii interactive de promovare a patrimoniului cultural și de analiză critică a rolului acestuia în viața socială.