Timisoara

Covoare pentru copii îndrăgite de toată lumea

Covoare pentru copii îndrăgite de toată lumea

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
312

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Amenajarea locuințelor aduce multă bucurie, deoarece locuința îmbracă haine noi. Amenajările se fac în general în urma unor preferințe personale, în funcție de ceea ce ne place, iar alegerea covoarelor nu face excepție. Covoarele sunt o modalitate perfectă de-a ne proteja de frig, chiar dacă există sau nu un sistem de încălzire în pardoseală. Prin textura și culoarea lor, ele ne pot oferi un mediu comod și călduros, perfect pentru confortul nostru.

Adesea se poate intampla ca unele modele de covoare pentru copii sa fie adoptate pentru întreaga locuință, pentru simplul motiv ca imprimeurile și calitatea sunt pe placul tuturor. Dacă în locuința respectivă stau și cei mici din familie, atunci cu atât mai probabil este ca aceste covoare pentru copii să înfrumusețeze locuința.

Unde poți pune un covor pentru copii?

Camera copiilor


Camera copiilor este locul special amenajat pentru cei mici, astfel încât aceștia să se poată bucura de un spațiu cât mai primitor. Covorul pentru camera copiilor trebuie să fie sigur mai înainte de orice, iar siguranța poate avea mai multe forme.

Vopsea de calitate, non-toxică

Copiii scapă adesea diferite lucruri pe jos, începând de la jucării și terminând cu băuturi, hrană, sau acuarele. Este important ca în contact cu orice lucru suprafața covorului să rămână intactă, iar vopseaua să nu se decoloreze, să nu păteze și să nu miroasă.

Curățare facilă


Este important ca un covor să poată fi curățat în siguranță, atât în regie proprie cât și la curățătorie specializată, chimică, iar culorile să rămână intacte. Un covor de calitate va arăta chiar mai bine după curățare, nu se va scămoșa și nici nu-și va pierde rezistența după operațiunile de curățare.

Rezistență foarte bună


Covorul pentru camera copiilor trebuie să fie rezistent la uzură, în limite normale, fără să prezinte de la primele utilizări semne de cedare. Aici contribuie foarte mult și felul în care este realizat un covor, procedura de țesere, dar și aspectul întăririi pe suprafața exterioară.

Rezistență la alunecare

Pentru a preveni accidentele, un covor nu trebuie să alunece. Pentru acesta este folosită adesea pe spatele covorului o întăritură specială, care are menirea de a împiedica mișcarea covorului chiar și pe suprafețele cele mai alunecoase.

Holul principal, holuri de tranziție

De regulă holurile sunt accesorizate cu traverse, însă pentru un plus de voioșie și culoare sunt folosite covoarele pentru copii. Dimensiunile relativ mai mici, accesibile, dar și modelele amuzante, pot modifica total aspectul unei încăperi. Din acest motiv vom vedea că în grădinițe sau creșe holurile arată atât de bine, deoarece la tot pasul suprafețele sunt acoperite cu covoare multicolore, cu diverse modele, de la fețe zâmbitoare la nasturi, la flori sau chiar la șotron, jocul copilăriei.

Living

Deși pentru living se pretează mai bine covoarele ample, poți aduce spiritul copilăriei direct în sufrageria ta, folosind un covor pentru copii. Firește, este de preferat să alegi nuanțe cât mai simple, dacă ai deja un living colorat, sau un covor plin de culoare, dacă mobila este deja uni. Jocurile de culoare și modelele pot fi adaptate în funcție de tipul camerei, de dimensiuni și de dorințe personale, orice fiind permis câtă vreme este plăcut privirii.

Covoarele pentru copii sunt construite să ofere siguranță și confort. Ele sunt mai moi și mai primitoare, fiind gata oricând să găzduiască petrecerile cu ceai ale celor mici, sau cursele lor de raliu, fie și imaginare. Uneori aceste covoare pentru copii plac mai mult părinților și este și normal să se întâmple asta, deoarece în definitiv și adulții au fost odată copii, iar acestea sunt de fapt sclipiri ale copilăriei, pe care merită să le readucem la viață.

Sursa foto: unsplash.com/photos/oTXmObuu3K0