Timisoara

Cum ai grijă de propria mașină? Curelele de transmisie, bateria și plăcuțele de frâna, printre aspectele de verificat

Cum ai grijă de propria mașină? Curelele de transmisie, bateria și plăcuțele de frâna, printre aspectele de verificat

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Target Web
Vizualizari
286

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Durata de viață a unei mașini depinde de o serie de factori, printre care se regăsește atât conduita șoferului, cât și modul în care mașina este întreținută. Buna întreținere a unei mașini este de facto un întreg proces, astfel că o simpla spălare la interior și la exterior nu este suficientă, chiar dacă este totuși o parte importantă din proces.

Pentru a funcționa perfect, mașinile nu doar că au nevoie de o întreținere corectă, însă și de inspecții tehnice periodice, prin care să se identifice din timp eventuale probleme. Oricât de amplu ar putea părea procesul de întreținere, cu siguranță nimic nu este prea complicat atunci când vine vorba despre buna funcționare a automobilului propriu.

Vestea bună însă este aceea că durata generală de viață a unei mașini poate fi semnificativ îmbunătățită atât printr-o conduită corectă, cât și printr-un proces de întreținere realizat în mod corect. Iată așadar câteva sfaturi esențiale de care îți recomandăm să ții cont atunci când vrei să circuli cați mai mulți kilometri cu propria mașină, fără a te confrunta cu defecțiuni serioase.

Investește întotdeauna în piese de schimb de calitate

Indiferent că este vorba despre clasicele curele de transmisie, rulmenți, baterii plăcuțe de frână sau alte componente auto, acestea trebuie întotdeauna să îndeplinească toate standardele calitative ce se impun. Ori de cate ori ești pus în situația de a investi în piese auto, este recomandat să faci acest lucru ținând cu strictețe cont de calitate. O piesa de calitate va rezista mai mult, va oferi performante de condus mai bune dar va contribui și la siguranța, aspecte greu de trecut pur și simplu cu vederea.

Verifică periodic starea de funcționare a componentelor mașinii

Mașinile sunt alcătuite din sute de componente astfel că este fizic imposibil să le verifici constant pe toate. Cu toate acestea însă, există o serie de componente ce sunt supuse unei uzurii intense și care necesită o atenție mai sporită. Printre acestea se numără: plăcuțele de frână, discurile de frână și bateria auto. La acestea se adaugă totodată și lichidele precum este uleiul de motor, de transmisie sau cel de frână. Prin verificări periodice, ai posibilitatea de preveni defecțiunile majore, ce presupun în general costuri de reparație ridicate.

Alege un stil de condus defensiv!

Între stilul de condus și durata de viață a unor componente ale mașinii există o legătură mult mai strânsă decât ne-am putea imagina. Acesta este și unul dintre motivele pentru care este recomandat să adopți un stil de condus preventiv. Acest lucru nu va fi benefic doar componentelor mașinii tale, ci va contribui totodată și la siguranță ta și a celorlalți participanți la trafic.

Igienizează regulat mașina

Nu în ultimul rând, este recomandat să nu uiți de faptul că în procesul de întreținere est necesar să cureți în mod regulat mașina. Murdăria neglijata poate fi foarte distructiva, de aceea este indicat să o îndepărtezi de îndată ce apare, fără a aștepta până la o spălare profesională totală. În proces, nu uita să utilizezi mereu soluții de calitate, care să nu afecteze suprafețele din mașină sau vopseaua.