Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Cum alegi dimensiunea canapelei: 3 criterii de care să ții cont

Cum alegi dimensiunea canapelei: 3 criterii de care să ții cont

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
345

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Alegerea canapelei potrivite pentru camera ta este o sarcină serioasă, deoarece aceasta poate deveni elementul central al unei sufragerii sau chiar al unei camere de copil. Ai la dispoziție o gamă variată de produse, atât online, cât și în magazinele fizice, iar adesea îți vei dori să iei acasă toate canapelele care îți atrag atenția. Ar fi ideal ca acest lucru să fie posibil, dar spațiul nu îți permite să le ai pe toate. Atunci, cum introduci canapeaua ideală în încăperea ta? Iată câteva criterii de care să ții cont în timpul căutărilor:
1. Ia în considerare regula 3:2
Canapeaua ta trebuie să se potrivească natural și să nu iasă în evidență din motivele nepotrivite. Mai simplu spus, dacă aceasta este prea mare pentru sufragerie, va fi evident. De cele mai multe ori, ea este așezată în fața unui perete principal, pe care, în mod normal, nu ar trebui să îl acopere în totalitate. Aici intră în ecuație regula 3:2.

Proporțiile potrivite înseamnă dimensiunile care alcătuiesc două treimi din peretele principal al camerei. Acesta este un reper, deoarece, dacă ai nevoie de o canapea cu mai multe locuri, poți depăși puțin această limită. Alege o canapea de aici, în funcție de nevoile pe care le ai în ceea ce privește numărul celor care locuiesc în casă sau cât de des ai invitați numeroși. Asigură-te că nu blochezi accesul la anumite corpuri de mobilier din cameră și că nicio margine a canapelei nu blochează accesul spre alte încăperi, precum balconul.

2. Ține cont de dimensiunile canapelei extensibile
O canapea extensibilă îți oferă o serie de avantaje pe care nu le poți ignora. Însă, este esențial să verifici dimensiunile acesteia și când este deschisă. Dacă ai o cameră îngustă, s-ar putea să te lovești de probleme la acest capitol. În special dacă în fața canapelei ai o măsuță de cafea și un corp mai mare ca suport de TV, trebuie să cauți acele piese care se încadrează.

Nu uita că ai nevoie de spațiu în plus în jurul canapelei, așa că nu ar fi o idee bună ca aceasta să se lipească de corpurile de mobilier aflate în față, indiferent că o deschizi rar sau doar când ai musafiri. Într-o încăpere cu plan open space, ai mai multe opțiuni de a așeza eficient canapeaua extensibilă, fără ca aceasta să devină un obstacol.

3. Decide ce formă avantajează camera ta
Dimensiunea canapelei depinde în mod direct de ceea ce-ți permite încăperea, iar forma acesteia este la fel de importantă înainte de a decide ce poți include în amenajarea ta. Canapelele clasice, cu două sau mai multe locuri sunt cele mai cunoscute, iar pentru mai mult confort există și canapelele pe colț sau colțarele. Acestea pot avea formă de L sau C și un număr mare de locuri.

O canapea clasică de două sau trei locuri este potrivită pentru o sufragerie mică și pentru o persoană care locuiește singură sau pentru un cuplu. Dacă vrei să te bucuri de mai mult confort, alege una extensibilă. La polul opus, colțarele în formă de C se potrivesc în sufrageriile mari, unde spațiul rămas la dispoziție încurajează o atmosferă aerisită și fluxul de mișcare.

Și colțarele în formă de L reprezintă alegerea potrivită, dacă vrei ca toată lumea să se simtă bine în timpul emisiunii preferate de la TV. Aceasta este adesea așezată cu spatele la perete și marginea în L în zona pervazului sau a caloriferului.

Dimensiunile canapelei sunt esențiale pentru amenajarea spațiului și pentru a te bucura de proporțiile potrivite. Dacă vrei ca aceasta să fie piesa de rezistență a sufrageriei tale, alege un material de calitate, o culoare spectaculoasă sau o formă modernă.

Sursa foto: vivre.ro