Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Cum alegi erbicidele potrivite pentru cultura ta pentru a obține cele mai bune rezultate

Cum alegi erbicidele potrivite pentru cultura ta pentru a obține cele mai bune rezultate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
524

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tratamentele de erbicidare sunt cea mai eficientă cale de combatere a buruienilor, împiedicând extinderea acestora pe suprafețele cultivate. Substanțele folosite pentru aplicarea acestor tratamente se numesc erbicide, și sunt de mai multe tipuri. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să folosești erbicidele potrivite și să le aplici la momentul oportun. Noi iți vom arăta în cele ce urmează care sunt criteriile după care trebuie să te ghidezi pentru a alege erbicidele cele mai potrivite culturii tale.

Tipul culturii și suprafața cultivată

Pentru fiecare cultură există anumite tipuri de buruieni specifice, iar erbicidele folosite trebuie să acționeze asupra acelor plante nedorite. De aceea, printre primele informații pe care trebuie să le afli pe care când înființezi o cultură se numără cele referitoare la buruienile specifice. Astfel poți alege erbicidele potrivite, eficiente împotriva acestor categorii de buruieni. Ideal este să folosești un erbicid cu un spectru cât mai larg de acțiune, pentru a distruge mai multe specii de buruieni cu un singur produs. Un alt detaliu important este cantitatea de erbicide de care ai nevoie. Pentru aceasta, trebuie să studiezi eticheta sau prospectul produsului, unde vei găsi informații despre dozajul minim și cel maxim la hectar. În acest mod, poți să calculezi cantitatea de erbicid în funcție de suprafață și cultură.

Momentul aplicării

Erbicidele acționează atât pentru prevenirea apariției buruienilor, cât și pentru distrugerea acestora după ce au răsărit. Din acest punct de vedere, există două categorii de substanțe, care se aplică înainte și după apariția buruienilor. Cele din prima categoria sunt erbicide preemergente, care se aplică pe sol și afectează semințele buruienilor. Prin acțiunea lor, opresc procesul de germinare și împiedică astfel apariția buruienilor. Există și erbicide postemergente, care se aplică direct pe buruieni, după ce acestea și-au făcut apariția în culturi. Acestea acționează în diferite moduri pentru a distruge plantele nedorite, după cum vom arăta în paragraful următor.

Modul de acțiune


În funcție de acest criteriu, erbicidele se împart în trei grupe principale, respectiv erbicidele de contact, cele sistemice și cele reziduale. Primele se aplică pe suprafața plantelor și au acțiune locală, afectând doar acele părți vegetale cu care intră în contact. Erbicidele sistemice sunt absorbite de buruieni în țesuturile vegetale și acționează din interior, asupra întregii plante. Erbicidele reziduale au acțiune de lungă durată și se aplică pe sol pentru a proteja culturile împotriva mai multor valuri ale unui atac.

Spectrul de acțiune

Unele erbicide acționează împotriva întregii vegetații de pe suprafața pe care sunt aplicate, în timp ce altele atacă doar buruienile și nu au niciun efect negativ asupra plantelor de cultură. În primul caz vorbim de erbicide totale, care nu se aplică niciodată pe suprafețele deja cultivate. Rolul lor este acela de a curăța terenurile înainte și după recoltare, eliminând orice urmă de vegetație de pe suprafața respectivă. Cealaltă categorie este reprezentată de erbicidele selective, care se aplică în culturi ori de câte ori este nevoie. Acestea acționează doar asupra buruienilor și nu afectează în niciun fel plantele de cultură, chiar dacă ajung și pe suprafața acestora.

Specialiștii recomandă folosirea mai multor tipuri de erbicide într-o cultură, pentru a preveni dezvoltarea rezistenței buruienilor împotriva acestor substanțe. Buruienile au un grad mare de adaptabilitate, iar dacă sunt tratate constant cu același produs vor deveni din ce în ce mai rezistente. Astfel, eficacitatea erbicidării scade, iar acest lucru nu se întâmplă din cauza calității slabe a produsului, ci a aplicării necorespunzătoare.

Pentru a preveni astfel de situații, soluția optimă constă în utilizarea alternativă a erbicidelor de contact și a celor sistemice, folosind 2-3 produse din fiecare categorie. Foarte important este și momentul aplicării tratamentelor, care trebuie ales atunci când buruienile au sensibilitate maximă.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/agricultur%c4%83-protectia-plantelor-1359862/

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/