Timisoara

Cum alegi o zgardă nouă pentru câinele tău?

Cum alegi o zgardă nouă pentru câinele tău?

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
65

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fără îndoială, zgarda pentru câini este unul dintre cele mai necesare și indispensabile instrumente din arsenalul unui proprietar de câine. Înainte de a alege un pat sau un ham, zgarda ar trebui să fie prima ta achiziție pentru prietenul tău necuvântător. Folosită pentru orice, de la pornirea la plimbări sigure și plăcute, la transmiterea comenzilor, la ținerea medalioanelor de identificare (și a etichetelor cu nume/telefon) și poate, chiar și ca element de modă, adevărul este că se cer foarte multe lucruri de la o simplă fâșie de material!

Iată principalele materialele din care se pot realiza aceste accesorii pentru câini:

  • Metal: sunt disponibile o gama variată de zgărzi de tip strangulant, din unul sau doua lanțuri metalice. Sunt o opțiune bună pentru câinii care trag sau au tendința de a aluneca din zgărzile clasice cu cataramă sau închizătoare. Nu sunt potrivite pentru toate rasele de câini ci sunt recomandate pentru câinii de forță.
  • Nailon: cel mai clasic material! Zgărzile acestea tind să fie ieftine, ușoare și vin într-o gamă largă de combinații de culori și modele. Sunt bune pentru atașarea etichetelor și de purtat prin casă, dar tind să fie mai puțin durabile și mai greu de curățat.
  • Piele: deși adesea sunt mai scumpe, zgărzile din piele pentru câini pot fi atractive și confortabile. De asemenea, sunt de lungă durată, deoarece sunt în general realizate cu grijă și din materiale de calitate. Există variante de piele ecologică sau piele naturală. Sunt ideale pentru câinii cu o igienă meticuloasă și un stil de viață relaxat.
  • Neopren: materialul folosit la costumele pentru apă (scufundări sau înot), neoprenul, este impermeabil (deci se usucă rapid și se curăță ușor) și este extrem de durabil. Aceste variante pot fi puțin mai scumpe și vin în modele limitate.
  • Bumbac: un material natural, potrivit atât pentru căței, cât și pentru câinii din rasele utilitare mari (ca zgardă de forță).

Opțiunile din cauciuc sau silicon ar putea fi cea mai bună opțiune pentru câinii cărora le place să înoate sau trăiesc într-un climat umed. Pe langa acestea, pe piață mai există și variante din catifea, denim, velur, alamă, pânză, material compozit, plasă, poliester, material textil ș.a.

Comandă de aici o zgardă potrivită de câini, la preț special!

  • După ce ai stabilit stilul și materialul potrivit pentru câinele tău, caută o zgardă care să ofere o oportunitate amplă de ajustare - ca număr de găuri, lungime suplimentară - pentru a ajunge la o potrivire adecvată.
  • Anumite materiale, cum ar fi nailonul, pot provoca frecare, așa că este de preferat căptușeala. Cel puțin, zgarda ar trebui să fie (in punctele de contact cu gâtul) compusă din materiale mai groase (cum ar fi nailonul cu strat dublu, spre deosebire de cel simplu) care o pot împiedica astfel să se înfige în piele.
  • Dimensiunea este un alt factor important - majoritatea zgărzilor pentru câini vor specifica dimensiunea în cm. Folosește o bandă de măsurare pentru a verifica gâtul câinelui. Zgarda trebuie să se potrivească bine, dar să rămână suficient de slăbită încât să poți strecura un deget dedesubt.
  • Încuietoarea - unele zgărzi pentru câini sunt proiectate să alunece peste capul câinelui și să se strângă atunci când sunt întinse. Cu toate acestea, o cataramă din plastic sau metal este cea mai comună închizătoare folosită pentru a fixa o zgardă. Aceasta este cunoscută sub numele de zgardă cu cataramă.
  • Atașarea lesei: Cele mai multe zgărzi pentru câini au un inel în D sau o buclă de metal care permite prinderea unei lese de zgarda. Hamurile oferă posibilitatea de a atașa o lesă la piept sau la partea superioară a spatelui. Atașarea unei lese de pieptul câinelui poate oferi un control mai mare la plimbări.