Timisoara

Cum îți faci RCA rapid? Tot ce trebuie sa știi despre Asigurările Contactless

Cum îți faci RCA rapid? Tot ce trebuie sa știi despre Asigurările Contactless

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
292

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asigurarea RCA este obligatorie și nu ai voie sa circuli pe drumurile publice fără RCA. Indiferent care sunt posibilitățile materiale ale unei persoane, polița RCA va prelua toate costurile în cazul în care ești vinovat de un accident rutier, sumele asigurate și limitele fiind variabile în funcție de natura accidentului. Cea mai rapidă varianta pentru a obține o asigurare este aceea de a opta pentru RCA online.

Avantaje asigurării RCA contactless

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei asigurări RCA contactless este faptul ca nu trebuie sa te deplasezi pentru a ajunge la asigurător. Asigurările contactless se fac exclusiv online și tot ce trebuie să faci este sa furnizeze documentele solicitate.

Un alt avantaj pentru care ar trebui sa iei în calcul asigurările contactless este faptul ca primești asistență tehnica gratuita de fiecare data când ai nevoie de o astfel de asigurare. În felul acesta este mult mai ușor sa furnizeze toate documentele de care asiguratorul are nevoie fără sa uiți nimic. În cazul în care sunt documente lipsa nu trebuie sa te întorci acasă, pentru a le lua și să revii la asiguratorul tău. Tot ce trebuie sa faci este sa le scanezi sau sa le faci poza cu telefonul mobil și să le trimiți.

Poți utiliza calculatorul RCA online

Cu asigurările contactless ai la dispoziție doua metode de calcul. Prima varianta este aceea de a-ți face asigurarea online completând formularul cu toate datele din talon sau din cartea mașinii și să alegi durata valabilității, pentru a obține cele mai bune oferte. Ulterior, poți alege asiguratorul, si iți poți plăti polița de asigurare cu cardul, ulterior asigurarea va fi trimisă pe email, instant. Aceasta metoda are avantajul de a fi disponibila 24 din 24, și vei obține asigurarea simplu și rapid în câteva minute.

O alta varianta de a face asigurari contactless este sa trimiți poza cu talonul și cu buletinul pe chat, prin Messenger, WhatsApp sau Telegram și un consultant va trimite toate ofertele de la firmele de asigurări, astfel încât sa poți alege asigurarea potrivita pentru tine.

Pe ce perioada poți face asigurarea RCA?

Asigurarea RCA se poate face pe o perioada de cel puțin o luna si de maxim 12 luni. În principiu, perioada pe care o alegi nu se poate modifica. Sunt și situații în care polița RCA poate fi restituita atunci când mașina este vânduta sau este radiata. În cazul acesta, asiguratorul trebuie sa restituie suma de bani, care sa fie proporțională cu perioada care a rămas.

Un alt aspect pe care ar trebui să-l iei în calcul în ceea ce privește asigurările auto este faptul că anumite asociații optează pentru decontare directă și pentru repararea propriei mașini direct la asiguratorul propriu, atunci când mașina este avariata din vina altui conducator auto. Astfel, asiguratorul iși recuperează sumele alocate de la asiguratorul șoferului vinovat.