Timisoara

Cum să decorezi camera copilului tău?

Cum să decorezi camera copilului tău?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
467

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Camera celui mic este o încăpere importantă din casa ta, acolo puiul tău doarme și își desfășoară o parte dintre activitățile pe care le are de făcut zilnic. De aceea te străduiești să îi amenajezi camera cât mai pe placul lui, dar trebuie să fie și util. Este necesar ca cel mic să aibă acces singur la toate obiectele de care are nevoie.

Ce mobilier alegem pentru camera copilului?


Când alegi mobilier pentru copii, trebuie să ții cont în primul rând de dorința copilului tău. Activitatea principală pe care o va desfășura în această cameră este odihna. Este foarte important să alegi un pat confortabil, însă mai importantă este salteaua pe care copilul tău va dormi. Ea trebuie să asigure confort și să fie prietenoasă pentru poziția corpului copilului tău. O saltea de o calitate îndoielnică poate provoca probleme mari sănătății copilului tău. Modelele de pat care sunt cel mai frecvent căutate pentru camera copilului sunt cele joase, aproape de parchet. Se găsesc chiar sub formă de căsuță și sunt foarte interesante pentru cei mici.

Sau poți să alegi un pat supraetajat, fie că ai un singur copil, care va dormi sus, iar în partea de jos va avea un birou, fie că ai 2 copii care vor împărți camera și atunci va dormi unul jos și unul sus. Așa cum am spus mai devreme, în camera copilului trebuie să existe și un birou. Pe lângă odihnă, copilul își va face temele în camera lui. Mai e nevoie de un dulap pentru hainele micuțului, de preferat cu multe rafturi și sertare. Poți să incluzi în amenajare și un fotoliu puf, unde copilul poate sta să citească o carte.

Ce culori și accesorii folosim pentru camera copilului?

Atunci când vine vorba despre camera copilului, vei alege în mod sigur culori vesele, deschise, care îi vor da acestuia senzația de libertate și liniște. Albul este foarte potrivit pentru mobilierul copilului, dar poți foarte bine să mergi pe nuanțe deschise de roz, albastru, verde, galben. La fel și pentru culoarea pereților, aceștia pot fi zugrăviți în mai multe culori sau poți folosi tapet cu diferite personaje sau peisaje. În mare trend este și pictarea manuală a pereților.

Când alegi covoarele te gândești că trebuie să fie pufoase, călduroase și totodată interesante. Fie că alegi un covor sau mochetă, găsești o gamă variată de covoare pentru camera copilului tău. Perdelele, de obicei din materiale naturale, gen in sau bumbac, pot fi simple, în culori asortate cu mobilierul și covorul, sau cu desene. Însă orice ai alege, camera copilului este ușor și interesant de amenajat.

Sursa de imagine: Followtheflow / Shutterstock.com

Filtre articol

Categorie articol: Mobila si accesorii

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro