Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Cum să îți deschizi un PFA în România

Cum să îți deschizi un PFA în România

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
297

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În multe cazuri, înființarea unui PFA pornește de la un hobby sau o activitate în care ai expertiză. Dacă intenționezi să-ți dezvolți o afacere bazată pe cunoștințele și munca ta personală, înființarea unui PFA poate fi o decizie inspirată și strategică. Află din rândurile de mai jos care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a-ți valorifica talentele și competențele într-un cadru legal!

Procesul de înființare a unui PFA Procedura de înființare a unui PFA este un proces simplu, în comparație cu înregistrarea unei societăți pe acțiuni (SA) sau a unei societăți cu răspundere limitată (SRL). Mai mult decât atât, poți lăsa întregul proces în mâinile unui serviciu de înființare PFA online și, astfel, să scapi de dosare cu șină și deplasări la ONRC.

Dacă îți dorești să te ocupi în totalitate de înființarea PFA-ului, este necesar să urmezi acești pași:

Pasul 1: Alegerea activității economice

Toate domeniile în care poți activa ca PFA sunt prevăzute în Codul CAEN. Pentru a putea activa ca PFA, poți alege între unul și 5 coduri CAEN, însă este necesar să ai pregătirea sau experiența profesională pentru fiecare cod CAEN în parte.

Pasul 2: Rezervarea numelui PFA-ului

De regulă, denumirea unei astfel de entități juridice nu permite foarte multă libertate creativă, deoarece include numele complet din actul de identitate sau numele de familie împreună cu inițialele prenumelor. Acestei denumiri i se adaugă termenul "Persoană Fizică Autorizată" sau acronimul "PFA". Poți să rezervi denumirea PFA-ului fie online, pe site-ul ONRC, fie la ghișeul instituției.

Pasul 3: Stabilirea sediului profesional

Când îți deschizi un PFA, este necesar să ai un sediu social, care poate fi chiar locuința ta personală. În cazul în care desfășori activitatea într-un imobil rezidențial, este important să obții acordul vecinilor pentru utilizarea declarată a acestuia ca sediu social. Pentru stabilirea sediului social al PFA-ului, vei avea nevoie de următoarele documente:

  • Un contract de comodat sau un contract de închiriere.
  • Documentele care atestă proprietatea, în general un contract de vânzare-cumpărare.

Pasul 4: Pregătirea documentelor necesare

Iată care sunt actele de care ai nevoie pentru a-ți înființa un PFA:

  • carte de identitate;
  • diplomă de studii sau o certificare care să demonstreze că poți să desfășori activitatea pe care ți-o dorești. Dacă nu ai un astfel de document, experiența în domeniu poate echivala studiile;
  • documente care atestă prezența unui sediu profesional;
  • documente eliberate de ONRC: Cererea de înregistrare, Anexa 1 privind certificatul pentru înregistrare fiscală, declarație-tip pe propria răspundere care să ateste că nu desfășori nicio activitate la sediul profesional și altele.

Pasul 5: Depunerea documentelor

Odată ce ai obținut toate documentele și le-ai completat, nu-ți rămâne de făcut decât să le depui la ONRC. Este important să reții că poți depune dosarul fizic sau online, dacă ai semnătură electronică. După câteva zile, vei putea obține documentele originale și îți vei putea lansa afacerea dorită în siguranță, legal și cu încredere.

După cum observi, procedura legală de înregistrare a unui PFA este simplă și rapidă. Însă, poți accelera procesul prin accesarea unui serviciu 100% online de înființare PFA. Află mai multe despre aceste servicii și descoperă dacă reprezintă o soluție avantajoasă pentru tine!