Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Curățenia de toamnă: 5 sfaturi și produse recomandate

Curățenia de toamnă: 5 sfaturi și produse recomandate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
467

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

După ce ai terminat cu murăturile, compoturile și dulcețurile, e momentul să-ți aduni forțele pentru o ultimă operațiune de amploare a sezonului: curățenia de toamnă. Înainte de a trece la atac, trebuie să te asiguri că ai la dispoziție gama completă de produse de curățenie, pentru fiecare colțișor al locuinței. La o primă estimare, par foarte multe de făcut și, uneori, nici nu știi de unde să începi. De aceea, te ajutăm cu un mic plan de acțiune după care să te ghidezi.

Scapă de praful din casă

O curățenie generală începe întotdeauna cu ștergerea prafului din fiecare încăpere, insistând pe fiecare colțișor. Pentru asta, ai nevoie de lavete și de soluții speciale pentru curățarea mobilei, care înlătură eficient praful, fără a ataca lemnul. Șterge temeinic mobila, apoi pervazurile, etajerele, electrocasnicele și părțile superioare ale dulapurilor și bibliotecii.

Curăță geamurile și lasă-le larg deschise

După ce ai șters praful, este obligatoriu să aerisești, iar dacă tot ai ajuns la geamuri, poți trece la ștergerea acestora, care reprezintă etapa a doua a curățeniei. Pentru această repriză te-ar ajuta foarte mult niște ustensile profesionale pentru curățarea geamurilor, precum bureți și raclete cu mânere telescopice. Cu ajutorul lor, poți curăța geamurile atât la interior, cât și la exterior, fără să fie nevoie să încaleci pervazul, mai ales dacă locuiești la un etaj superior. Bineînțeles, alături de ustensile, ai nevoie și de soluții speciale pentru curățarea geamurilor. Odată ce ai terminat această operațiune, lasă ferestrele deschise pentru a aerisi întreaga casă.

„Atacă“ baia și bucătăria

Baia și bucătăria necesită o atenția specială atunci când faci curățenie, pentru că sunt două spații în care trebuie pus mare accent pe igienă. În acest sens, pe lângă detergenții pentru îndepărtarea murdăriei și petelor de grăsime, ai nevoie și de soluții dezinfectante. Rolul acestora este acela de a distruge bacteriile și alți germeni care se dezvoltă mai ales în baie. Trebuie dezinfectate chiuvetele, cada, gresia și faianța și, în mod deosebit, vasul de toaletă. Totodată, bateriile instalațiilor sanitare trebuie curățate cu soluții anticalcar pentru a îndepărta depunerile și a le reda strălucirea.

Aspiră covoarele

A venit momentul să intre în acțiune aspiratorul, cu ajutorul căruia vei îndepărta praful, nisipul și alte urme de mizerie din covoare și de pe pardoseală. Aspiratorul trebuie să acopere fiecare centimetru pătrat din încăpere, insistând asupra zonelor cu trafic intens, dar și pe zonele de sub pat și de sub dulapuri. De asemenea, nu uita paturile, fotoliile, canapelele și scaunele tapițate, care pot acumula mult praf. Dacă ți se pare că rămân cu un aspect îmbâcsit și după ce ai terminat de aspirat, curăță mai bine covoarele cu ajutorul unor soluții speciale.

Spală podelele


Te îndrepți cu pași sigur spre final, însă până atunci mai trebuie să cureți bine și podelele, pentru că aspiratorul nu îndepărtează și petele de murdărie. Parchetul este mai sensibil, așa că trebuie să folosești soluții speciale pentru acest tip de pardoseli, în timp ce pentru baie, bucătărie și hol ai nevoie de o soluție care curăță și dezinfectează în același timp. Nu uita că geamurile trebuie să rămână larg deschise, pentru ca podelele să se usuce mai ușor, dar și pentru ca vaporii soluțiilor de curățare să iasă.

Dacă locuiești la bloc, poți considera încheiată curățenia de toamnă imediat ce podelele s-au uscat și ai pus la loc covoarele. În cazul în care stai la casă, trebuie să îți iei un moment de respiro, după care să te ocupi și de curte, ca să nu lași treaba terminată doar pe jumătate.

Sursa foto: unsplash.com/photos/jCPL0oxBhB0

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii