Timisoara

Curs de desen cu emisfera dreapta

Detalii workshop

Telefon
0743084318, 0774643659
Categorie
Workshopuri
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
1081

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 21 octombrie 2016 - Duminica 23 octombrie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare workshop

CURS DE DESEN CU EMISFERA DREAPTA – Timisoara

Data: 21.10.2016 –23 .10.2016
Loc: Timisoara
Detalii: 0743 08 43 18 sau 0774 643 659 (Laura Kovacs)

Incepand cu ziua de vineri va avea loc un curs intensiv de trei zile cu tehnica desenului cu emisfera dreapta.
Aceasta metoda a fost elaborata in anii ’80 de Betty Edwards, o profesoara de desen din America. Esenta metodei consta in a invata sa echlibram activitatea celor doua emisfere a creierului, sa avem un echilibru, care sa persiste si in viata de zi cu zi. Astfel partea dreapta a creierului, care are valente de creativitatea, empatia, emotivitatea, imaginatia…etc. va fi eliberata de controlul emisferei stang.

În timpul celor trei zile ale cursului, ne vom baza pe emisfera cerebrală dreapta şi nu pe îndemânarea noastră. Emisfera dreaptă reprezintă Creativitatea, emisfera stângă reprezintă Rationatitatea. De mici am fost învățați să gândim cu emisfera stângă, astfel am uitat cum se folosește cealaltă. Oricât de ciudat s-ar părea, talentul artistic depinde de viziune. Ca acest mod de a privi lumea să se schimbe, este necesar să reuşim să formăm un alt tip de gândire, o altă părere nu numai despre desen ca activitate, ci si despre noi înşine şi despre capacităţile noastre. În aceste trei zile de program putem realiza această schimbare. Nu vă vom învăţa să desenaţi ci să priviţi altfel lucrurile.
Ai ştiut că şi Tu poţi să realizezi?…. că în tine trăieşte un artist nemaipomenit?
Trăim cu acel gând eronat, potrivit căruia nu ştim să desenăm, astfel temerile emisferei cerebrale stângi, gândirea ei logică, împiedică exprimarea creativităţii înnăscute. Calea cea mai uşoară de a te convinge despre creativitatea ta, durează numai 3 zile. În cadrul acestui program vei învăţa să vezi altfel lucrurile, dar vei regăsi şi creativitatea ta în sine însuşi.
Ca să obţini rezultatele văzute în ilustraţile nu trebuie nici o pregătire.
Imaginile din stânga au fost realizate în primele zile ale cursului, iar imaginile paralele tot de aceeaşi persoane în a treia zi a cursului.
În decursul celor trei zile poți avea rezultate vizibile, care îți pot influența în mod pozitiv și alte domenii de activitate. O să-ți prelucrezi mai ușor temerile, o să-ți formezi o nouă modalitate de a privi lumea, o să-ți remodelezi echilibrul intern, o să ai o imagine de sine pozitivă, fapt ce va îmbunătății și relațiile tale personale.
Cursul poate ajuta și în ameliorarea tulburărilor de disgrafie, dislexie.Dacă nu crezi că se poate întâmpla, eu te felicit! Te sfătuiesc să nu dai crezare celora ce-ți povestesc alții, fii chiar tu exploratorul. Căci experiențele trăite de noi înșine le putem considera ca fiind cu adevărat ale noastre.
Profită de ocazie !Desenul ne ajuta la reducerea stresului, la dizolvarea temerilor, la reașezarea stimei de sine și nu în ultimul rând în creșterea încrederii în propriile forțe. Prin insușirea noului mod de a “vedea” se schimbă modul în care îi percepem pe semenii noștri, relatiile noastre se înbunătățesc. Creativitatea o putem extinde ulterior și la alte domenii ale vieții noastre.Dă informația mai departe să afle cât mai mulți despre această metodă unică și benefică!Te vor îndruma: Mihály Gyopárka, Szalontai Ferenc – traineri oficiali de desen cu emisfera dreaptă.

Gyoparka Mihaly, formator acreditat pe Desen cu Emisfera dreapta, a studiat in Budapesta tehnicile si exercitiile necesare predarii mai departe a acestui curs deosebit, cu profesori acreditati in USA, tara de unde a pornit aceasta scoala. Timp de 10 ani, in Ungaria, a organizat cursuri, care aveau ca si scop dezvoltarea si accesarea partii drepte a emisferei cerebrale. De peste un an de zile s-a reintors in Romania, pastrandu-si viziunea de-a transmite oamenilor ceea ce a invatat si descoperit prin practicarea desenului cu emisfera dreapta!
Ce au spus participantii dupa curs?

  1. "Mi-am dorit sa inveti sa desenez cu adevarat frumos. Si asta am si reusit! Am invatat tehnici noi si interesante la curs. Acuma realizez desene artstice." (Sofia, 12 ani)
  2. “Pentru mine cursul intreg era o experienta de neuitat. N-am gandit ca o sa realizez un astfel de portret in ziua a treia. Am primit o incredere in sine si o incurajare sa desenez. Am invatat ca totul e posibil. “(Ingrid, 15 ani)
  3. “Era un curs foarte placut. Nici n-am gandit ca o persoana poate sa evolueze atat de mult in 3 zile. Asta e ceva fantastic! O sa recomand sigur si pentru prietenii mei.” (Maria, 50 de ani)
  4. “Pentru mine era un joc continuu. Te simţi când foloseşti emisfera dreaptă, aceea a creativităţii care, odată activată, lasă zeul artistic din tine să se exprime” (Liana, 35 de ani)


Data: 21-22-23 octombrie
Vineri între orele 16:00 – 21:00, sâmbătă-duminică între orele 09:00 – 18:00
Inscrieri si detalii:
Locurile sunt limitate! Inscrierea se face prin telefon, cel tarziu cu 2 zile inaintea cursului.
Laura Kovacs
Telefon: 0743/08 43 18 sau 0774/643 659