Timisoara

Cursuri pentru somelieri

Cramele Recas organizeaza cursuri pentru somelieri

Detalii curs

Pret
400 LEI
Categorie
Cursuri mancare si bautura
Locatie
Recas
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
3848

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Producătorul de vin Cramele Recaş, alături de compania LIRA COP, organizează în această toamnă Scoala de Somelieri Timişoara. Cursurile oferă posibilitatea de îmbunătăţire a carierei ospătarilor interesaţi, certificându-le acestora aptitudinea de somelieri, atestată la nivel internaţional.

Subiectele tratate, precum istoria vinului, tehnici de degustare și de servire, analiză și asocieri, le vor oferi celor interesaţi şi pasionaţi de acest domeniu posibilitatea să învețe atât despre vinurile lumii, cât și despre istoria și conceptul altor băuturi de marcă și produse premium precum whisky, Cognac și trabucuri.

Cursurile vor avea loc în locaţii din Timișoara și la CrameleRecaș, pe parcursul a cinci săptămâni, sub îndrumarea unora dintre cei mai renumiţi somelieri, precum doamna Cornelia Toma (conoscută drept “mama somelierilor din România”), Florin Voica, Alexandru Dan, Florin Ivan și Ionuț Făcăleț. Totodată, participanţii vor avea onoarea să cunoască Chefi cu reputațieinternațională, respectivChef AlexandruRăzvan (fostcomponent alechipeiEl Buli–votat celmai bunrestaurantdinlumede5ori),ChefIonuțSușala și Chef NicolaieTomescu, alecăror preparate vor fi asociatecuvinurilescoasespredegustare.

Costul, în mod normal, al unui astfel de curs este de 1400 ron, însă pentru a încuraja participarea şi a-l face mai accesibil, Cramele Recaş va subvenţiona diferenţa, astfel, costul final va fi de 400ron/persoană. În acest preţ sunt incluse atât cursurile,cât și vinurile și preparatele degustate, materialele informative și transportul la cramă. Cramele Recaș va asigura integral transportul și cazarea lectorilor din București cătreTimișoara, cât și materiale consumabile folosite în cursuri.

Înscrierea la şcoala de somelieri se face în urma unei preselecţii, la ora și data stabilită în momentul programării. Examenul de preselecție va consta în câteva întrebări de bază despre vin, iar participantul cu cel mai mare punctaj va beneficia de curs gratuit. Locurile sunt limitate la numărul de 25.

Compania româno-britanică Cramele Recaş încurajează oamenii determinați săreușeascăși vinîn întâmpinarea pasiunii lor pentru vin. Scopul acestei iniţiative este ca personalul din restaurante să atingă un nivel cât mai ridicat de cunoştinţe despre vinuri şi arta servirii acestora, atingând, în acest fel, un nivel superiordecomunicarecu clientul.