Timisoara

De ce alegerea ceasului este o alegere personală

De ce alegerea ceasului este o alegere personală

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
328

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Unele alegeri sunt strict personale, iar acest prinicipiu se aplică și în cazul ceasurilor. Fie că deții o întreagă colecție de astfel de accesorii sau că îți dorești să îți cumperi un ceas nou ca un mic răsfăț, învață cum să iei corect decizia de achiziție astfel încât să faci alegerea care să ți se potrivească întru totul.

De ce îți dorești să îți cumperi un ceas?

Poate ți se va părea hilar, dar pentru a alege modelul care ți se potrivește perfect trebuie să știi de ce anume vrei un ceas. Vrei să afli rapid cât este ora, cu un gest simplu al mâinii? Îți dorești, poate, să impresionezi purtând un accesoriu deosebit? Sau poate ești pasionat de istorie și cauți un accesoriu reprezentativ pentru o anumită epocă? Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ai putea decide că îți dorești un nou ceas de mână. Indiferent de pârghiile care îți favorizează hotărârea de a investi într-un accesoriu ca acesta, găsești aici diverse modele pe placul tuturor.

Ce tipologie de persoană ești?

De asemenea, pentru a alege ceasul perfect pentru tine, trebuie să te întrebi ce fel de persoană ești. Nu-ți face griji - nu există răspunsuri corecte și răspunsuri greșite la această întrebare! Gândește-te dacă brandul ceasului este un detaliu relevant pentru tine și dacă te gândești să alegi un accesoriu pentru show-off, care te va ajuta să te remarci din mulțime. De asemenea, ai putea să-ți cumperi un ceas strict pentru plăcerea personală, care să-ți completeze colecția. Pe de altă parte, dacă ești o persoană activă, poate ai nevoie de un ceas cu funcții speciale care să-ți monitorizeze activitatea fizică.

Colecționarea de ceasuri - investiție sau hobby?

Unul dintre secretele știute de colecționarii de ceasuri este că aceste accesorii nu trebuie privite întotdeauna drept investiții. Deși este posibil să achiziționezi și ceasuri care să-și păstreze sau chiar să-și sporească valorea în timp, acestea sunt doar excepții. Ceasurile, la fel ca mașinile, se depreciază după ce le cumperi. Gradul de amortizare a cheltuielilor depinde de o serie de factori,iar cel mai bun mod de a descoperi care poate fi valoarea de revânzare a unui ceas este să compari, online, prețurile produsului nou cu ale celor second-hand.

De exemplu, dacă un ceas cu ușoare urme de utilizare are un preț mai mic cu doar 20% față de același model nou, am spune că valoarea sa de revânzare este una destul de bună și, da, în acest caz, putem vorbi despre o investiție ce poate fi amortizată. Trebuie să știi de asemenea că, dacă ești genul de persoană interesată să dețină ceasuri de lux, ce se pot vinde ușor ulterior, va trebui să ai la dispoziție inițial un buget destul de mare. Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să cheltui mai mult decât îți poți permite pentru un ceas.

Există atât de multe modele, tipuri și mărci de ceasuri de mână astfel încât trebuie să îți restrângi lista de opțiuni pornind de la criteriile de mai sus.

Sursa foto: imgur.com/a/kZ8tgw0