Timisoara

De ce folosesc companiile servere?

De ce folosesc companiile servere?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
398

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În orice companie, mică sau mare, vei găsi şi un server sau mai multe. Indiferent că există un site de prezentare sau nu, serverele vor fi o prezenţă constantă în companii. Sunt multe dispozitive în firme, aşa că poţi să ai probleme cu organizarea. Cum poţi să fii sigur că ai un sistem de securitate foarte bine pus la punct pentru toate, cum controlezi logările şi impui anumite reguli şi standarde pentru parole? Ca să organizezi mai uşor totul poţi să cumperi un server refurbished, mult mai accesibile decât unul nou, cu aceleași performanțe.

Colaborare, control, acces, la superlativ


Şi dacă te întrebi la ce îţi foloseşte un server dacă eşti o companie mică ar trebui să te gândeşti că te vei dezvolta şi vei creşte, aşa că ai nevoie de dispozitive conectate şi cât mai sigure. Serverele sunt nişte computere puternice, la care sunt legate mai multe calculatoare, dispozitive printr-o reţea Ethernet sau Wi-Fi.

Serverele nu au de obicei monitoare, mouse, tastatură, dar au procesoare puternice, cu multe nuclee, RAM de mare viteză şi mai multe HDD-uri sau SSD-uri. Sunt configurate într-o schemă RAID (Redundant Array of Independent Disks), datele fiind distribuite de-a lungul unuia sau mai multor driveuri în aşa fel încât dacă un singur drive pică restul să nu fie afectate şi datele să fie intacte.

Companiile folosesc servere pentru acces. Ai un software încărcat pe server, dintr-odată toată lumea are acces la el. E mai uşor să faci instalări, actualizări, upgrade, poţi să ai şi VPN pentru acces sigur şi rapid la toate resursele de pe server de oriunde, chiar şi remote. Companiile folosesc un server sau mai multe pentru colaborare. Se pot accesa date şi fişiere de pe server şi colaborarea e mai simplă. Toată lumea poate să vadă când alte persoane termină de lucrat ceva şi pot continua lucrul pe fişierele respective.

Controlul ar putea fi un motiv pentru care companiile ajung să folosească serverele. Serverele pot fi folosite pentru autorizări şi refuz pentru accesul la date şi fişiere, la aplicaţii. Ai un management mai uşor, criterii mai clare şi o alocare a sarcinilor mai uşoară şi mai intuitivă.

Securitate şi backup pentru datele importante, găzduire de aplicaţii

Companiile vor folosi servere pentru securitate mai bună. Serverul devine prima linie de apărare atunci când apar breşe de securitate şi viruşi. O soluţie antivirus poate fi încărcată şi rulată direct de pe servere în aşa fel încât toate calculatorele şi dispozitivele legate la servere să aibă securitate cât mai bună. Se poate face şi un backup centralizat cu ajutorul unui server din companie. Nu se mai pierd date, se realizează şi backup automat. Aşa nimic nu se pierde şi munca angajaţilor e protejată non-stop.

Printarea devine mai simplă dacă ai servere. Va fi mai uşor să imprimi ceva fără să te deplasezi mereu lângă imprimante, ai imprimante conectate la server şi accesibile în reţeaua locală din companie, ai control asupra funcţionarii lor şi asupra securităţii lor.

Găzduirea de aplicaţii ar putea să fie alt motiv pentru care ai servere în companii. Ai putea să ai probleme cu o conexiune instabilă la Internet, aşa că aplicaţiile găzduite pe servere te vor ajuta să ai acces la ele când doreşti, chiar dacă internetul nu e funcţional, accesul la el e problematic la un moment dat.