Timisoara

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro

De Ziua Mondială a Pădurii timișorenii ies la plantat

De Ziua Mondială a Pădurii timișorenii ies la plantat

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 2 zile
Vizualizari
784

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Timiș, 03 martie - În Luna Pădurii, inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, Plantăm fapte bune în România deschide seria acţiunilor de plantare din primăvară, la nivel național. Aniversăm 10 ani de activitate și pornim la drum având în grijă cei 1.000.000 de puieți plantați în cele 29 de județe.

“De Ziua Internațională a Pădurii, vom desfășura acțiunea de replantare a puieților forestieri pe dealul de la Cralovăț. Precipitațiile insuficiente și lipsa zăpezii ne-au provocat să schimbăm strategia silvică și să efectuăm cu motoburghiul o mare parte din gropi. Acolo unde nu se poate, din cauza înclinației prea mari a terenului, se vor executa gropile manual, cu cazmaua, în ziua plantării. Totodată, pregătim și rezerve de apă pentru udarea puieților. Sperăm ca în final, să evităm pierderile mari de puieți, și în următorii ani acel deal, să ne dea pădurea mult dorită, cu rol de prevenire alunecare teren și de creare a unui habitat prielnic dezvoltării armonioase a zonei silvice și a faunei”, a menționat Andreia Schneider, coordonator local Timiş.

În 21 martie 2020 la Cralovăț, vom împăduri 2 hectare din deal cu 10.000 de puieți forestieri de cer, paltin, frasin, cu ajutorul a 600 de voluntari.

Echipa organizatorică pune la dispoziţia voluntarilor: materialul săditor, mănuși de protecție, unelte, cafea, ceai, sandwich-uri, fructe, serviciu de prim ajutor, găleți pentru udat și toalete ecologice. Dorim ca acțiunile noastre să fie cât mai Zero Waste, ca atare încurajăm voluntarii să își aducă de acasă apă în recipiente proprii reutilizabile.

Suportul tehnic de specialitate va fi asigurat la teren de către reprezentanți ai Facultății de Silvicultură și Horticultură, ai Facultății de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

Voluntarii interesați să participe se pot înscrie pe www.plantamfaptebune.ro (din meniu se alege „Fii Voluntar”, apoi „Înscrie-te la plantare”, urmărind instrucțiunile existente) până la data de 11 martie inclusiv (miercuri).

Organizatorii locali: Asociația ECO CLUB Timișoara, Primăria și Consiliul local al comunei Topolovățu Mare.
Partenerii naționali ai inițiativei sunt: OMV Petrom, Unilever, Bergenbier, JYSK și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa: CELCO, FAN Courier, SIXT și UniCredit Consumer Financing.

Proiectul la nivel local este finanțat de cluburile: Rotary Club Timișoara, Rotary Cetate Timișoara.
Sponsorii locali: Litens, Continental Anvelope Timișoara, Survey Sampling - Dynata, Iulius Town, Smart Wood, Nokia, AWR Lease & Services.

Partenerii locali: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara prin Facultatea de Silvicultură și Horticultură, Facultatea de Agricultură, Hotel Casa de la Rosa, JCI Timișoara.
Partener media: Descoperim România.

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)