Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Diamantele Cushion versus Cushette

Diamantele Cushion versus Cushette

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
635

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O confuzie frecventă apărută atât în rândurile neinițiaților cât și în rândul inițiaților în gemologie este diferența dintre tăietura Cushion și Cushette. Taietura Cushion (cut) a aparut in 1830 fiind precursoarea taieturi modene rotunda (brilliant cut)

Tăietura Cushion
Diamantul tăiat și șlefuit fără instrumente moderne și fără calcularea proporțiilor ideale este diamant tăietura veche (old cut) cu o medie de 58 fațete în funcție de zona geografică în care a fost șlefuit. La origine fiind tăietura europeană veche și ,,exportat,, de către șlefuitorii europeni în America de Sud.

Șlefuirea manuală fără folosirea curentului electric are ca și caracteristică fațetele superioare foarte largi, tabla foarte înaltă iar pavilionul lung și foarte gros, caletul (culet) tăiat semnificativ și nu în ultimul rând o greutate mai mare datorită fațetelor mari. Ca și caracteristică vizuală principală este faptul că gradul de scintilație este slab sau foarte slab și caletul tăiat.

Tăietura Cushette
Asemănătoare ca formă cu tăietura Cushion dar cu diferențe tehnice semnificative. Spre deosebire de tăietura Cushion care are în general 58 fațete ,diamantul tăietura Cushette are 77 de fațete respectiv 33 fațete poziționate pe coroană și 44 fațete pe pavilion, lucru care amplifică strălucirea și scintilația. Această tăietură nu are caletul tăiat exceptând diamantele mai mari de 2ct care au caletul ,,punctat,, (pointed). Tăietura Cushette a fost patentată în anul 2003.

Evitarea confuziilor
Forma Cushion nu este acelaș lucru cu ,,tăietura Cushion,, iar tăietura Cushion nu este acelaș lucru cu tăietura Cushette. Tăietura Cushion este o tăietură arhaică la care nu s-au folosit instrumente și metodologie modernă. Forma Cushion este un diamant modern asemănător ca formă cu tăietura veche Cushion dar șlefuit modern cu instrumente performante.

Tăietura Cushette este o adaptare modernă a tăieturii Cushion prin recalcularea ideală a proporțiilor fațetelor și îmbunătățirea maximă a scintilației prin sporirea numărului de fațete și calcularea proporției ideale.

Diferențele vizuale și optice dintre tăieturile Cushion și Cushette sunt semnificative. Tăietura Cushette este o îmbunătățire optică și rebrenduire a tăieturii Cushion. Diamantele Cushette sunt considerate ,,Diamante tăietură specială,, (fancy cuts) și sunt cele mai valoroare din punctul de vedere al tăieturii.

Concluzie
Ambele tăieturi Cushion și Cushette deși create în epoci diferite evocă eleganță,bun gust și exclusivism. Diamantul tăietura Cushette se folosește în general singur fără anturajul altor pietre prețioase. Tăietura Cushion este ușor de confundat cu tăietura Cushette, Radiant, Gabrielle, Flanders, Corona, Ashoka, Tiana sau chiar tăietura Smarald.

Identificarea si clasificarea taieturii si slefuirii diamantelor se face de catre gemologi seniori experimentati.


Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii