Timisoara

Dragos Buhagiar - nominalizat la Premiul UNITER

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
2128

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Scenograful Dragos Buhagiar este nominalizat de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) la Premiul pentru cea mai buna scenografie, pentru scenografia spectacolului Shaking Shakespeare, de Lia Bugnar, dupa Shakespeare, in regia lui Radu Alexandru Nica, productie a Teatrului German de Stat Timisoara.

Laureat al premiului UNITER pentru cea mai buna scenografie in mai multe randuri, Dragos Buhagiar a studiat la Academia de Arte „Nicolae Grigorescu" din Bucuresti. Lucreaza cu medii diferite si in cele mai diverse domenii ale artelor vizuale. De numele sau se leaga scenografii realizate pentru montari semnate de reputati regizori romani, precum Silviu Purcarete, Alexandru Dabija, Catalina Buzoianu ori Andrei Serban.

Shaking Shakespeare reprezinta prima colaborare a lui Dragos Buhagiar cu o scena timisoreana si in acelasi timp productia cu nr. 400 din istoria Teatrului German de Stat Timisoara. Schitele care au stat la baza scenografiei acestui spectacol, alaturi de o serie de fotografii realizate de Antal Botond, au compus si expozitia Foto/Sceno/Grafii, realizata de TGST in colaborare cu Libraria Carturesti Timisoara in 2010, si prezentata si cu ocazia Festivalului Eurothalia in noiembrie 2010.

La aceeasi categorie a premiilor UNITER sunt nominalizate scenografele Carmencita Brojboiu, pentru scenografia spectacolului Leonce si Lena, de Georg Büchner, montat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, si Adriana Grand, pentru scenografia productiei Iunie, de Egressy Zoltán, realizata la trupa „Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Targu Mures.

UNITER a facut cunoscute marti, 1 martie, nominalizarile pentru premiile aferente creatiei teatrale din Romania a anului 2010. Juriul de nominalizari a fost alcatuit in acest an din criticii de teatru Andreea Dumitru, Doina Modola si Ludmila Patlanjoglu.

Premiile vor fi decernate in seara de 18 aprilie 2011, in cadrul unei gale ce va fi transmisa in direct de postul TVR 1 al Televiziunii Romane.