Timisoara

Europa si-a ales favoritii: Exit este cel mai bun festival al anului 2016!

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
836

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Best European Festival list for the upcoming year has been announced!
Europa și-a ales favoriții: Exit este cel mai bun festival al anului 2016!
Exit Festival a primit premiul Best European Summer Music Festival 2016, oferit de portalul de călătorii ”European Best Destinations” în colaborare cu Comisia Europeană. După titlul de Best Major European Festival în 2014, precum și premiul de Best Medium-Sized Festival obținut de Sea Dance, această recunoaștere nu face decât să poziționeze în continuare Exit printre principalele festivaluri ale lumii, evenimente care în 2015 au atras 300.000 de persoane din peste 60 de țări.

„Este o bucurie să putem regăsi Exit în fruntea festivalurilor majore din Europa care au un buget de zece ori mai mare decât al nostru, precum și să transformăm Novi Sad și întreaga Serbie în capitala festivalurilor Europene”, a declarat Dušan Kovačević, fondatorul festivalului.

Aceasta este una dintre cele mai mari recunoașteri pe care festivalul le-a primit, alături de cele două „Oscar-uri” ale festivalurilor - premiile EFA pentru cel mai bun festival european, precum și menționarea în numeroase publicații (BBC, Guardian, CNN, Conde Nast, Yourope, Lonely Planet, Superbrands) în care Exit a fost numit, în mod regulat, unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa și din lume.

După fondarea festivalului Sea Dance în Budva și a Revolution Festival în Timișoara, aceste aprecieri contribuie la întreaga atmosferă Exit Magic Adventure, care are scopul de a uni potențialul creativ al Balcanilor, făcând-o cea mai atractivă regiune pentru turismul pentru tineret din întreaga lume.

Cei care vor să se bucure de magia festivalului de la Novi Sad pot achiziționa pachetul la un preț promoțional de 325 de lei, ceea ce presupune un discount de 60% din prețul final. Acesta include un abonament la Exit Festival (Cetatea Petrovaradin din Novi Sad, Serbia) și un abonament la Sea Dance Festival (Jaz Beach, Budva, Muntenegru). Abonamentele sunt disponibile special pentru cetățenii români care vor să se bucure de Exit Magic Adventure. Abonamentele cu preț promoțional pentru fiecare festival în parte pot fi achiziționate la prețul de 280 de lei (Exit), respectiv 170 de lei (Sea Dance).

Atmosfera de la festivalurile Exit și Sea Dance este adesea menționată ca fiind magică, atât în presa locală cât și în cea internațională, motiv pentru care tema din acest an este Exit Magic. Aceasta își are originea din acea emoție pe care toți cei care iau parte la Exit Adventure o simt și o împărtășesc. Emoție de dragoste pentru muzică și libertate, emoție care poate schimba lumea în bine.

Exit Festival este mult mai mult decât un festival de muzică. Este mai mult decât un line-up și scene. Exit este alcătuit din oamenii săi – festivalul a fost fondat în anul 2000 ca o mișcare studențească care luptă pentru libertate și democrație în Serbia. A fost primul loc în care tinerii din fosta Iugoslavie s-au adunat, după un deceniu de războaie civile. Acum, unicitatea sa constă în locația sa uimitoare, în diversitatea artistică și în farmecul local.

Exit Festival va avea loc în perioada 7 – 10 iulie 2016 la Cetatea Petrovaradin, urmând ca între 14 și 16 iulie 2016 Exit Magic Adventure să se mute în Muntenegru, pe plaja Jaz Beach a Mării Adriatice, pentru ediția a treia a festivalului Sea Dance.