Timisoara

Expozitia Brazilian Land & People

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 9 luni
Vizualizari
365

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17:30, în Holul central al Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara, a avut loc cea de-a doua ediţie a expoziţiei de fotografie BRAZILIAN LAND&PEOPLE, eveniment organizat de Biblioteca UPT în parteneriat cu Ambasada Braziliei la București. Expoziția va fi deschisă de Felipe Sequeiros, diplomat la Ambasada Braziliei la București. Curator este arh. M.C. Donici.
Fotografiile surprind oameni și locuri de o frumusețe aparte de pe teritoriul brazilian, expoziţia fiind una comună a fotografilor brazilieni André Alves, Lalo de Almeida, Bruno Zanza, Christian Knepper, Carlos Goldgrub, Felipe Goifman, Roberta Guimarães, José Caldas, Zig Koch, Ricardo Teles, Caio Borghoff, Araquém Alcântara, Albani Ramos.
În continuarea vernisajului, de la ora 18:00, tot la Biblioteca UPT, va avea loc proiecţia filmului Central do Brasil (Gara centrală), în cadrul Zilelor Filmului Brazilian.
Filmul este povestea emoționantă a unei foste învățătoare, Ana, care scrie scrisori pentru emigranții analfabeți ajunși în gara din Rio, și un copil de 9 ani, Josue, a cărui mamă decedează într-un accident de mașină. Cei doi pornesc în căutarea tatălui pe care tânărul nu l-a cunoscut niciodată.
Filmul a obținut foarte multe premii, printre cele mai importante fiind Globul de aur pentru cel mai bun film străin (1999) și Ursul de aur pentru cel mai bun rol feminin acordat actriței Fernanda Montenegro (1998).
Regia: Walter Salles (1998), 1h53 min.
Filmul este subtitrat în limba română. Intrarea este gratuită.
Joi, 16 noiembrie, de la ora 18:00, tot în cadrul Zilelor Filmului Brazilian, la Biblioteca UPT va avea loc proiecţia filmului Palhaço (Clovnul).