Timisoara

Expozitie de afise de film din anii '50, '60, '70

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
533

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 23 iunie 2018 - Sambata 30 iunie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Ambasada Spaniei, POINT Art Hub, Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara și Asociația Via Rumania Cultura vă propun o incursiune în designul grafic și filmul spaniol, ce include o serie de reproduceri de afișe create în perioada 1950-1980, create de principalii ilustratori și desenatori care au marcat arta grafică spaniolă din acea epocă și a cărei moștenire artistică dăinuie încă.

Selecția cuprinde o parte dintre cele mai cunoscute și reprezentative lucrări ale unor ilustratori cum ar fi Francisco Fernandez- Zarza "Jano", Macario Gomez "Mac", Jose Maria Cruz Novillo sau Ivan Zulueta.

Deși afișul de film a fost considerat la început o artă minoră, în slujba cinematografiei, timpul a revendicat valoarea artistică a multora dintre aceste creații. În vremuri în care comunicarea digitală nu exista, un afiș reușit trebuia să condenseze într-o singură imagine mesajul și personalitatea filmului, transmițându-le publicului. Totuși, unele dintre aceste lucrări au depășit intenția comercială și estetica inițială. Impregnate de mesajul plin de originalitate al desenatorilor, au reusit să devină uneori adevărate simboluri culturale ale epocii în care au fost concepute.