Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Festivalul Ceau, Cinema!

Detalii festival

Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 3 luni si 2 zile
Vizualizari
6210

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 12 iulie 2023 - Duminica 16 iulie 2023

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Festivalul Ceau, Cinema! sărbătoreşte ediţia a zecea într-un moment special - Timişoara este Capitală Europeană a Culturii. De aceea, în acest an, festivalul va celebra diversitatea şi frumuseţea cinematografiei europene de pe întreg cuprinsul continentului.
Festivalul se va deschide pe 12 iulie cu un cineconcert - proiecţia unei capodopere a cinematografiei mute norvegiene, acompaniată de o coloană sonoră creată şi interpretată live de muzicianul timişorean Petre Ionuţescu. Gala de deschidere va fi precedată de lansarea unei cărţi-album despre istoria festivalului.
Programul cuprinde mai multe secţiuni şi evenimente: Competiţia (dedicată filmelor regizate de cineaşti din ţări cu minorităţi tradiţionale în Banat), Focus Norvegia (o selecție de filme norvegiene prezentate în premieră la Timișoara, cu participarea unor cineaști norvegieni), Focus Spania (patru filme spaniole recente de succes, proiectate în Piaţa Traian), o secţiune dedicată documentarelor (Doc-minică), Proiecţii speciale (inclusiv cu premiere româneşti), Filme Bănăţene, Ceau, Junior! (filme şi ateliere pentru copii), un atelier de scenaristică, un masterclass, paneluri de discuţii cu invitaţi străini şi români, o expoziţie aniversară.
Proiecţiile și evenimentele din cadrul celei de-a zecea ediții a Ceau, Cinema! au loc la Cinema Victoria, Grădina de Vară și Sala Capitol de la Filarmonica Banatul, Piața Traian, Faber și Casa Artelor.

Mai multe detalii despre festival se găsesc pe ceaucinema.ro, precum şi pe paginile de Facebook şi Instagram.
Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Pelicula Culturală şi fondat împreună cu Asociaţia Marele Ecran. Ediţia a zecea a festivalului se va desfăşura între 12 şi 16 iulie la Timişoara.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara–Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Sponsori: Vitas România, Groupama Asigurări.
Finanţat de: Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
Parteneri: Asociaţia Marele Ecran, Bergen International Film Festival (BIFF), Centrul Cultural German din Timişoara, Forumul Cultural Austriac Bucureşti, Institutul Polonez Bucureşti, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Centrul Ceh Bucureşti, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes din Bucureşti, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, Institutul Francez din Timișoara.
Cu sprijinul: Asociaţia Ceva de Spus, Fundaţia Cartea Călătoare, Cinema Victoria, Animest, Ibis Timisoara City Center, TAZZ, Faber, Timişoara la cutie, Casa Artelor – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Claudia Roşu.
Parteneri media: All about Romanian Cinema (AaRC), West City Radio, Ziarul Metropolis.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta
Gen festival: Film

Anunt Diamant Bahuczki Peter - fotograf botez

Sunt Peter Bahuczki - 0723.079.866 - fotograf botez, cununie, evenimente sportive, petreceri, team building, serbari scolare si gradinite, evenimente de afaceri, expozitii si targuri din Timisoara. Predarea pozelor in maxim 48 de ore. Ofer factura pentru serviciile oferite.
https://www.bahuczki.ro/peter-bahuczki-fotograf-botez/