Timisoara

Idei de tapet și tendințe de TOP în 2023 pentru decorațiuni interioare

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 saptamana si 7 ore
Vizualizari
61

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Una dintre cele mai simple modalități de a-ți moderniza locuința este cu ajutorul tapetului de perete. Această tendință din 2023 te ajută să creezi pereți eleganți în dormitoare și alte camere, în băi dar și alte locuri ale casei.

Tapetul este atemporal și foarte popular an de an. Este o modalitate eficientă de a oferi un plus de eleganță și un stil nou în orice încăpere. Chiar și în baie, tapetul poate fi folosit cu succes, el creează un perete superb în această încăpere. Se poate folosi de exemplu un tapet special pentru baie, rezistent la apă, care poate da prin design o nou viață unei băi ce inițial părea demodată și plictisitoare. Cu ajutorul unui model de tapet, atent ales, se poate transforma acest spațiu complet în doar câteva ore.

Se poate folosi de pildă un tapet din fibră de sticlă, care este rezistent la apă, pentru baie sau bucătărie. El se amplasează de exemplu în spatele chiuvetei, al dușului sau în spatele căzii. Pentru zonele bine aerisite, ferite de apa directă, se poate folosi un tapet mai simplu sau chiar lambriuri din lemn de perete. În general, tapetul este o alegere mai bună decât vopseaua și poate avea și un model frumos, o textură deosebită, un design de lux. Dacă în baie s-a aplicat și o gresie frumoasă, atunci tapetul se alege astfel încât să completeze modelul acesteia.

Tapet tip piele pentru a crea un perete personalizat


În 2023, sunt în trend panourile de perete de ultimă generație, care sunt realizate din materiale de înaltă calitate. Acestea sunt placări tip piele care se lipesc de perete cu un adeziv special pentru tapet, se instalează ușor și au un finisaj extraordinar. Majoritatea au culori contrastante, au modele creative și creează o atmosferă plăcută în cameră. Cu ajutorul lor se obține un perete personalizat care să rezoneze cu stilul general al spațiului respectiv.

Tapetul tip piele oferă pereților un plus de rafinament clasic, pentru că are detalii texturale subtile, foarte interesante. Acesta este potrivit pentru birou, camera de zi, dormitor, dar și pentru pereții din săli de conferințe sau restaurante. Există modele de tapet de lux cu un efect de piele texturată, foarte elegantă. Modelele de tapet din piele cu vinil imită foarte bine pielea reală, încât se disting cu greu de aceasta. Tapetul tip piele este apreciat în acest an pentru că are un efect seducător. Caracteristicile acestui tip de tapet sunt: confortul, senzația de căldură și luxul. Produsele tip piele sunt în general de calitate, indiferent dacă este vorba despre mobilier, genți, pantofi și altele.

Alte tendințe de TOP la tapet din 2023 recomandate de designeri


În acest an sunt în tendințe și alte modele de tapet, cum ar fi:

 • Tapetul cu dungi, flori și imprimeuri extravagante
 • Stilul de tapet cu motive alb-negru sau în alte combinații de culori
 • Tapetul cu motive florale îndrăznețe care este extrem de popular în ultimii ani
 • Tapetul în stil retro, ca în anii ׳70
 • Un model de tapet cu model fin și culori vii pentru o cameră de zi sau o cameră de oaspeți
 • Tapetul cu imprimeu tropical luxuriant, cu modele botanice și de palmier, indicat mai ales pentru un spațiu mic, o cameră, hol sau baie
 • Imprimeuri îndrăznețe la tapet pentru a îmbunătăți aspectul unui spațiu simplu sau neutru
 • Tapetul cu printuri în culori vii, îndrăznețe, care este potrivit mai ales pentru baie
 • Stilul de tapet modern cu modele chinezești, care este recomandat pentru un spațiu mai mare, cum este de exemplu o cameră de zi
 • Tapetul cu imprimeuri la scară largă, cum sunt de exemplu acele autocolante supradimensionate
 • Tapetul cu ornamente contrastante
 • Stilul de tapet cu dungi clasice ce fac spațiul de locuit să pară mai elegant și modern
 • Un model de tapet care să fie aplicat pe pereți și pe tavan în scopul de a aduce un plus de rafinament, eleganță și grandoare.

În 2023, fiecare element al casei trebuie să fie ales cu atenție, nu doar tapetul, pentru a reflecta stilul personal. Sunt recomandate în general texturile simple, nuanțele discrete și modelele vibrante, în tendințele modei.

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari