Timisoara

În ce domenii se găsesc cele mai multe joburi în Timișoara?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
637

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Companiile prevăd creșteri ale numărului total de angajați pentru sfârșitul anului 2019 pentru orașele din regiunea Banatului. Astfel, cei care își caută joburi în Timișoara vor găsi oportunitatea potrivită, deoarece șansele de angajare sunt mari potrivit studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forța de Muncă.

Ce salarii câștigă angajații din zona Banatului?

Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică salariul mediu net pe lună câștigat de cei care au joburi în Timișoara este de 2.890 de lei, cu 593 de lei mai puțin decât salariile angajaților din Capitală (3.483 lei net).
9 domenii au salarii medii de 1.000 de euro net, potrivit aceleiași surse. Astfel, cei care urmăresc locurile de muncă vacante din Timiș, Bucuresti sau alte județe din țară ar trebui să se orienteze către domeniile IT, banking, asigurări, transporturi aeriene, administrație publică și apărare sau editare.

În plus, datele Institutului Național de Statistică arată că în topul zonelor cu cele mai mari salarii se află și județul Timiș cu un salariu net pe lună de 2.890 lei, pe prima poziție clasându-se Capitala (3.483 lei).

Abilitățile angajaților

Flexibilitatea definește piața forței de muncă din Banat. Progresul tehnologic și influențele pe care acesta le are pe piața forței de muncă obligă la o creștere a adaptabilității candidaților, angajaților și a companiilor în câmpul muncii. Angajatii vor trebui să devină mai flexibili și mai deschiși la noutate, la necesitatea de educare și recalificare pentru a fi la curent cu cerințele noilor joburi care par. Companiile la rândul lor vor trebui să faciliteze nevoile angajaților.

Flexibilitatea și adaptabilitatea (15.21%) sunt primele 2 cele mai importante abilități pe care angajatorii le urmăresc atunci când recrutează, potrivit Raportului Hipo – Piața forței de muncă. Acestora se mai adaugă abilități de comunicare, proactivitate, orientare către rezultate și capacitate de învățare continuă.


Industriile cu cele mai multe joburi în Timișoara

Domeniul Vânzări s-a menținut pe prima poziție de la începutul anului până în prezent. Situația locurilor de muncă din Timișoara s-a schimbat pentru celelalte 4 poziții, în urma unei analize realizată de Hipo.ro pe cele mai mari site-uri de carieră din România.

Modificări de poziție pentru celelalte domenii din top. La începutul anului 2019, domeniile IT, Customer Suport, Marketing și Inginerie ocupau pozițiile 2-4, iar în prezent acestea sunt ocupate de Customer Suport, IT, Producție și Marketing. Domeniile în care își doresc să găsească joburi in Timișoara candidații sunt Contabilitate – Audit (33%), Management/Consulting (31.10%) și de Finance/Banking (24.5%).